Frizer svetuje: Kdo lahko nosi frufru in kako?

Odkrijte skrivnosti frufruja še preden se zanj odločite.

O frufruju smo že veliko napisali, tudi to, da bo ali pa že kar je, ultra moden. Ne glede na to, menimo da koristnih nasvetov nikoli ni preveč. Prav je, da pred tako drzno spremembo temeljito premislite ali ste pravi tip zanj. O tem, kdo naj se za frufru odloči, komu pristaja in kako bo resnično videti dobro, se je razgovoril znani zagrebški frizer Antonio Draženović.

”Po mojem mnenju bo frufru v trendu, ampak le za kratek čas, saj je oboje – enostaven in težaven. Frufru namreč narekuje celotno pričesko, ker je na obrazu. Posledično je tudi najbolj vpadljiv. Če bo zares v trendu, vsekakor to ne bo klasični močni frufru, temveč nežen in eleganten z daljšimi prameni, ki nežno sledijo koncem obrvi in uokvirijo obraz.”

Pojasnil je tudi, kakšni pričeski frufru najbolj pristaja in kdo ga ne bi smel nositi.

”Frufru najbolj pristaja dvema tipoma pričesk – zelo neurejeni pričeski, t.i. ”messy hair”, še bolj pa k čopu, ki je lahko raven ali valovit.”

Kdo ga ne bi smel nositi?

”Nikakor ne pristaja okroglemu obrazu, ženskam z nizkim čelom ali z nizko rastjo las. Ostalo je odvisno od osebe do osebe. Res pa je, da frufru ne bo videti dobro niti na tankih niti na kodrastih laseh.”

Vsi vemo, da je frufru lahko zelo težaven za urejati in da tvegamo veliko časa, če se zanj odločimo. Letos je s prihodom novih trendov poskrbljeno za to nevšečnost, tako da se boste morda lažje odločili za spremembo.

”Letošnje leto nam je prineslo modne dodatke in vložke za lase. Obstajajo namreč umetni frufruji, ki se preprosto zapnejo na vaše lase in v roku petih minut imate želeni frufru. Snamete in ponovno nadenete jih lahko kadarkoli. So idealna rešitev za vse ženske, ki si frufru želijo, vendar si svojih las ne upajo postriči. Če imate naravni frufru in nimate časa umivati las, si lahko umijete le frufru, ostale lase pa spnete v čop. Vzelo vam bo le par minut, dom pa boste zapustili s pričesko, ki bo všeč vsem.”

Foto: Instagram, Pinterest, Antonio Draženović osebni arhiv