Etiketa nagrajuje: Kako pravilno nanašati parfum?

Parfumarna MySpirit obdaruje Etiketine bralke...

Ne boste verjeli, vendar tudi nanašanje parfuma zahteva upoštevanje določenih pravil. Torej, ne gre samo za “psss, psss…” in že boste dišale. Kako se pravilno lotitit nanašanja parfumov, smo preverili pri edini slovenski parfumarni MySpirit, kjer vse izdelke lahko kupujete kar preko spleta TUKAJ. Podjetje se lahko pohvali z več kot 20-letno tradicijo na področju kozmetike in kemije, lastnim znanjem, sodelovanji z najboljšimi s področja parfumeristike in s slovensko proizvodnjo pravih parfumov, saj jih glede na delež dišavnih sestavin, uvrščajo le med prave parfume.

Nagradna igra: Parfurmarna Myspirit našim bralkam, ki bodo sodelovale v nagradni igri in odgovorile na nagradno vprašanje – navedite 1 pravilo, ki ga moramo upoštevati pri nanosu parfuma, v komentar te objave na Etiketini Facebook strani, podari naslednje nagrade:  1x velika torbica, 3x roza torbica za kozmetiko, 3x roza torbica (peresnica) za ličila, 3x mala pikčasta torbica (žepek) za drobnarije in 3×15 mL parfum MySpirit. Vse, ki si želite svoj parfum naročiti že danes, pa vam MySpirit podarja 10% popust na vse nakupe, do 26.10.2016. Ob nakupu vpišite kodo: ETIKETA.

Pri izbiri parfuma pazite, da izbirate dišave tudi glede na letni čas. In kaj priporočajo strokovnjaki pri izboru in nanosu jesenskih dišav?

Pravi parfum mora imeti tri

Pravi, čisti parfum je sestavljen iz treh glavnih dišavnih not, ki pa imajo glavno vlogo pri tem, kako bo parfum sploh dišal – ne samo prve minute, ampak tudi nekaj ur po nanosu! Če je torej parfum res pravi, vas lahko nekaj časa po nanosu s svojim vonjem preseneti. Zakaj? Dišavne note se skozi časovno obdobje namreč preobrazijo, pri čemer takojšnji vtis na nas pustijo najvišje, to so zgornje note, ki pa niso tudi tiste, po čemer bo parfum dišal čez nekaj ur. Najbolj bodite pozorni na to, kaj vsebuje srednja nota, ker je to srce parfuma.

 Izberite praktično stekleničko za v torbico

Saj veste, da jesen znova prinaša več delovnih obveznosti in večje torbe, v katerih po navadi dnevno s seboj nosimo vse mogoče. Omislite si praktično stekleničko, ki bo lahka in v vaši torbici ne bo zasedala nepotrebnega prostora z nepraktično, veliko embalažo, ter bo primerna tudi za nošenje v kakšnih večernih torbicah ipd.. Rešitev so priročne, lahke nelomljive aluminijaste stekleničke, v katerih je parfum hranjen v idealnih pogojih, pršilnik pa nepredušno zaprt. So tudi velikosti, ki so v ročni prtljagi primerne za na letalo, pa za na pošto (ko jo pošljete kot darilce)

Plastenje tudi pri parfumih

Tako kot je jeseni praktično in modno oblačenje v plasteh, je tudi z dišavami: ob parfumu je dobro imeti še losjon z istim vonjem, ki se lepo ujema z izbrano dišavo. Tako ustvari bolj močan vonj, ki bo tudi trajal dlje, saj ga boste nosili na večji površini kože, ob tem pa bo seveda božanski še občutek, ko boste od glave do nog dišali po vašem najljubšem parfumu. Odišavljen losjon lahko izdelate sami, ali si kupite še mleko za telo z vonjem parfuma.

Pogrejte telo in dušo

To, da se boste zaradi menjave letnega časa pričeli oblačiti drugače, ne pomeni, da se bo spremenil vaš prepoznaven parfum, le mogoče je prav, da na primer poletnemu parfumu po citrusih in morju, jeseni privoščimo malo premora. Prav tako pa na parfum vpliva tudi vreme. V poletnem času se na primer note parfuma s kože zaradi vročine sproščajo hitreje, zato so primernejši sveži parfumi, kot močnejši. Ko pride hladnejši čas, parfum potrebuje dlje časa, da razkrije svoje note. Tako lahko nosite močnejše parfume. Zaradi menjave letnega časa se bodo spremenili tudi vonji okoli vas (na primer vonj po morju, sončni kremi, bo zamenjal vonj po zimskem čaju, cimetu, svečkah, …) in avtomatsko se bodo spremenile tudi želje glede vašega parfuma. Pomislite na cvetlice in sadje, ter druge vonje, primerne za to sezono.

Prisluhnite občutkom

Parfum ima moč, da spremeni vaše razpoloženje. Naši občutki za voh namreč izzovejo celoten kompleks emocij in spominov, bolj kot katerikoli drug čut. Zato pričnite z občutki – vprašajte se, kako bi se radi počutili, ko boste nase nanesli parfum? Recimo seksi, zapeljivo, športno, energično, pomirjeno, …

»Eksperimentirajte s tem, kam nanašate parfum: čez dan ga poskusite nanesti drugam kot zvečer. Ob nakupu parfuma pomislite tudi na svojo priljubljeno hrano in letni čas. Kakšne vonje vsebuje letni čas, ki vam je najbolj pri srcu? Parfum je namreč najmočnejša oblika spomina!«, še svetujejo iz parfumarne MySpirit.

Nagrana igra se zaključi: 20. oktobra ob polnoči.