Do zdrave kože s pravilnim vrstnim redom uporabe lepotilnih izdelkov

​Ali veste v kakšnem vrstnem redu morate uporabljati lepotilne izdelke?

​Ali veste v kakšnem vrstnem redu se uporabljajo lepotilni izdelki?

Zelo je pomembno, da ste pozorni na vrstni red, v katerem nanašate kozmetične izdelke ter na sestavo in lahkotnost oziroma težo izdelkov, saj je prav od tega odvisno, kako se bodo dragocene sestavine absorbirale v kožo. Da bo vaša koža ostala zdrava in sijoča, začnite z nego postopoma in ne pozabite, da že po 25. letu lahko začnete z uporabo vitamina C in anti-age preparatov.

Serum za nežen začetek

Prvi izdelek, ki ga po čiščenju in toniranju nanesete na obraz, naj bo tudi najlažji – serum. Slednje bi lahko poimenovali kar »mali čudeži« kozmetike, ki so visoko koncentrirani in vsebujejo posebne učinkovine, ki poskrbijo za zdrav videz vaše polti. Kljub lahkosti imajo serumi do trikrat več sestavin kot krema. Proti gubam izbirajte formule, ki vsebujejo peptide, za mastno kožo uporabljajte izdelke, ki vsebujejo salicilno kislino, za pomiritev rdečice pa izdelke, ki vsebujejo aloe vero.

Nepogrešljiv vitamin C

Eden izmed močnih antioksidantov je zagotovo vitamin C, ki je zelo pomembna sestavina za vsak tip kože. Poleg tega, da polt naredi bolj enakomerno, bo vitamin C spodbudil naravno proizvodnjo kolagena. Izdelki, ki vsebujejo vitamin C osvetlijo madeže, hkrati pa kožo obraza naredijo voljno in mehko.

Krema za obraz

Za izbiro najboljše kreme za svojo kožo je treba vedeti kakšen tip kože imate in kakšne so njene potrebe. Kupujte izdelke, ki vsebujejo vitamine, rastlinske izvlečke in hialuronsko kislino, ki jih recimo vsebuje vlažilna krema GLAMGLOW GLOWSTARTER™ Mega Illuminating Moisturizer, ali lažje teksture za mešano in mastno kožo, ki so tudi idealne za plastenje.

Tudi olje je pomembno

V majhnih dozah naredi olje kožo svetlejšo in bolj zdravo. Zelo kakovostne izdelke nanašajte na suha področja obraza ter po tem, ko ste na obraz že dali kremo. Olja lahko spodbudijo dodatno delovanje kreme, ne pa obratno. Če ste že uporabili dva ali več serumov pod kremo za obraz, preskočite olje, ker bo vaša koža v tem primeru preveč mastna (izjema je zelo izsušena koža).

Zaščitni faktor za konec

Krema z zaščitnim faktorjem bi morala biti zadnji korak vaše jutranje lepotne rutine, ker bo sedela na koži. V primeru, da jo najprej namažete na obraz, bo delovala kot zaščitna plast med kožo in vsemi ostalimi izdelki, ki se zaradi tega ne bodo dobro vpili v kožo obraza, zato jo vedno uporabljajte na koncu svoje lepotne rutine.

PR objava