Dekle z najlepšim obrazom na svetu

Znanost pravi, da ima mlada Britanka matematično popoln videz.

Za Florence Colgate je slišal le malokdo, toda 23-letna Britanka se lahko pohvali, da je njen obraz najboljši približek popolnosti. Čeprav je lepota subjektivna reč, lahko lepa Britanka to trditev podkrepi tudi z znanstveno formulo. Zmagovalka britanskega lepotnega tekmovanja iz leta 2012, ima namreč matematično popoln videz. Njen povsem simetričen obraz ima idealno razmerje med usti, očmi, brado in čelom.

Znanstveniki pravijo, da bi morala pri obrazu popolnih razmerij razdalja med očmi predstavljati 46 odstotkov celotne širine obraza. Pri Colgatovi je to razmerje 44 odstotkov. Ko gre za oddaljenost oči od ust, bi morala ta razdalja na popolnem obrazu po trditvah znanstvenikov predstavljati tretjino dolžine obraza. Pri Florence je ta razdalja 32,8 odstotkov.

Poleg popolne obrazne simetrije to angleško lepotico odlikujejo še velike oči, polne ustnice in visoke ličnice, kar so vse klasični znaki lepote. Florence je sicer povsem preprosto dekle, ki svojega obraza ne doživlja kot obličje popolnosti: »Ko se pogledam v ogledalo, ne vidim v tem nobene znanosti. Želim si samo dokončati študij in živeti mirno življenje,« je povedala skromna lepotica.