Contouring na laseh? Ja, prav ste prebrali!

Kaj imata skupnega Jennifer Aniston in Angelina Jolie?

Koncept »contouringa na laseh« je precej podoben senčenju obraza, z njim namreč lahko pomagamo optično spremeniti obrazne poteze, natančneje obliko obraza. Verjeli ali ne, zvezdnice se ga poslužujejo že leta.

Čeprav se morda sliši neverjetno, tehniko contouringa pri barvanju las uporabljajo mnogi frizerji zvezdnikov po vsem svetu. Tehnika je zahtevna in terja dobro poznavanje estetike obraza ter zelo precizno sposobnost barvanja. Obraz lahko tako s pravim načinom barvanja izgleda ožji ali manjši – poudarijo se najlepše poteze, skrije pa se tiste, ki so vam mogoče malo manj všeč. Barvanje morda izgledati tako, da prehodi seveda niso vidni, tako kot pri ličenju. Kombiniranje svetlejše in temnejše barve je lahko prava znanost in gre za nekakšno obliko ombre efekta, kjer kontrasti niso zelo močni. Tako na primer frizer uporabi temnejšo barvo na višini brade, če želite pozornost preusmeriti stran od podbradka in svetlejšo, če je vaša brada špičasta.

Katere zvezdnice se poslužujejo te tehnike barvanja las? Elle MacPherson ima na primer dolg obraz in tako s temnejšim zgornji delom z dodatkom svetlejših pramenov poskrbi, da ne izgleda tako dolg. Tehniko je bilo mogoče opaziti tudi pri Angelini Jolie, ki ima morda nekoliko širše čelo in izrazito čeljust. Še ena bivša žena Brad Pitta, Jennifer Aniston uporablja omenjeno tehniko in tako poskrbi še za lepši videz.