Cindy Crawford kritizirali zaradi hčerine fotografije

Kaia Gerber je nevarno suha, menijo komentatorji na Instagramu.

Kaia Gerber je vzhajajoča zvezda modnih stez, saj je pri rosnih 16-ih letih že podpisala pogodbo s svetovno znano manekensko agencijo, sodelovala v oglaševalskih kampanjah priznanih modnih znamk in pozirala na naslovnici revije Vogue. Toda lepa hčerka bivše supermanekenke Cindy Crawford je s svojo nedavno fotografijo na Instagramu sprožila pravi val burnih odzivov. Na prvi pogled nič kaj spektakularna fotografija, na kateri Kaia leži v belem bikiniju na kavču, je pri številnih uporabnikih družbenih omrežij sprožila plaz negativnih komentarjev. Najstnici namreč očitajo, da je preprosto preveč suha in da na ta način spodbuja mlada dekleta k nezdravi telesni teži. Številnih kritik je bila deležna tudi njena slavna mama Cindy Crawford, ki so jo nekateri komentatorji obtožili, da svojo hčerko izpostavlja zdravstvenemu tveganju.

A post shared by Kaia (@kaiagerber) on

Tukaj je nekaj komentarjev:

»Ubogo mlado dekle. Preveč si suha. Kako ti lahko tvoja mama to dovoli? To je nevarno za tvoje zdravje.«

»Ljubka si, ampak tu pa tam moraš tudi nekaj pojesti. In tvoja mati bi to morala vedeti.«

»Ne želim obsojati tebe ali tvoje mame, ker vem, da je vitka postava pomembna pri manekenstvu. Toda mislim, da si presuha.«

Številni komentatorji so se mladi manekenki postavili tudi v bran in menili, da ima Kaia pač takšne gene in da se še vedno razvija. »Želim si, da bi nehali soditi druge glede na njihovo telesno težo. Pri večini ljudi so na delu geni, zato imajo nad svojo postavo zelo malo vpliva,« se je glasil eden od komentarjev.