Češnjevo rdeče ali žametno roza ustnice?

Si za rdeče ali roza? Preveri, kakšne so make-up smernice te sezone!

Si za rdeče ali roza? Spomladansko-poletna sezona je s seboj prinesla nekaj ključnih smernic glede popularnih barv in tekstur najljubše make-up spremljevalke vsake modne ikone.

Šminka za ustnice je eden izmed lepotnih izdelkov, ki ga imajo dame vedno na dosegu roke. Vse od celotne palete najljubših odtenkov znotraj zanimivih kolekcij, pa vse do tistih nekaj najbolj priljubljenih, ki se vedno najdejo na dnu torbice. Šminka lahko v samo nekaj potezah začini tudi najbolj enostaven lepotni videz.

Modni trojček: rdeča, roza in bež

To sezono prevladujejo rdeči, pink in nude odtenki šminke. Ne glede na to, ali govorimo o vsakodnevnih ležernih kombinacijah ali dramatičnem in ekstravagantnem videzu, bodo ti odtenki šminke osvojili vse lepotne navdušenke. Rdeči, pink in nude odtenki bodo popestrili tudi vsako modno kombinacijo. Nas sta prepričali Bobbi Brown Luxe Lip Color v odtenku Retro Red in Estée Lauder Pure Color Love Lipstick v odtenku Raw Sugar.

Dolgo obstojna šminka kot vodilni trend

Vsako šminko je možno spremeniti v dolgo obstojno s pomočjo majhnih in preprostih trikov. Če želite, da bo vaša najljubša barva šminke na ustnicah ostala ohranjena več ur, potrebujete samo malo spretnosti. Prvi sloj šminke nanesite na celotno površino ustnic, nato višek poberite s papirnato brisačo tako, da jo nežno naslonite na ustnice. Naslednja faza je uporaba pudra v prahu. Nato nanesite na ustnice še eno plast šminke. Barva bo trajnejša, vaše ustnice pa bodo blestele v vašem najbolj priljubljenem odtenku šminke ves dan. Za odlično obstojnost sicer priporočamo preverjeno kakovostne in dolgo obstojne šminke, kot je Max Factor Lipfinity Lip Colour ali mat dolgo obstojna Bourjois Rouge Velvet The Lipstick.

Popolne mat ustnice kot nepogrešljiv modno lepotni dodatek

Efekt polnih ustnic je tisto, kar si želijo vse ženske. Mat ustnice obrazu dajejo poseben izraz in so odličen dodatek k vsaki modni kombinaciji. Kot običajno v življenju ima vse svoje prednosti in slabosti. Mat šminke poudarijo vsako nepravilnost na ustnicah, kot je suha povrhnjica, ki se lušči. Zato je še posebej pomembno, da pred uporabo mat šmink ustnicam privoščite dobro nego. Hkrati pa izbirajte takšne šminke, ki so hkrati tudi vsaj nekoliko negovalne. Nas prepričajo odtenki iz kolekcij Rimmel Stay Matte Liquid Lip Colour in Clinique Pop™ Matte Lip Colour.