Briljantne ideje, kako vzljubiti tudi zelo zgodnja jutra

Bi radi vzljubili zgodnja jutra, a ne veste kako? Potem berite dalje ...

Bi radi vzljubili zgodnja jutra, a ne veste kako? Potem berite dalje …

Se ti zdi, da že od nekdaj poslušaš, kako sijajno se je zbuditi že navsezgodaj in uživati ob prvih sončnih žarkih, dvigih meglic, petju ptic ali prvi jutranji rosi? Si tega resnično želiš, a ti nekako ne uspeva, da bi vstala že ob prvem zvoku budilke in raje kot to vklopiš dremež?

Znebi se jutranjih razvad in bodi med tistimi, ki veselo ”čivkajo” že pred budilko! Kako? Tako!

1. Alarm za spanje
Pomembno je, da spiš dovolj ur, zato ti vsaj 6 do 8 ur spanca ne sme uiti. Nastavi si alarm za spanje, ki te bo opomnil, kdaj je čas, da se odklopiš, zaključiš z obveznostmi in se pripraviš na spanje.

Še preden boš vedela, se bo tvoje telo navadilo na ritem in kmalu bo tudi to postalo tvoja rutina.

2. Sir! In to pred spanjem
Dokaj nenavadna ideja, a ti bo pomagala, da boš lažje in hitreje zaspala, zjutraj pa bolj spočita skočila v novo jutro. Sir vsebuje aminokislino triptofan, ki jo najdemo tudi v puranu in pomaga pri proizvodnji melatonina, ki povzroči utrujenost. Pred spanjem, uro ali dve, si privošči skodelico zrnatega sira (cottage cheese), nekaj kroglic mozzarelle ali rezin čedarja. GLobok spanec je zagotovljen.

3. Ni prostora za Instagram, Faceook…
Pregledovanje Instazgodb in brkljanje po naključnih objavah na socialnih omrežjih se lahko zavleče v pozne jutranje ure. Ena izmed lanskih raziskav pa je dokazala tudi, da je tvoje spanje precej slabše, če pred njim zapravljaš čas na družbenih omrežjih, kot če z deljenjem všečkov in komentiranjem prenehaš vsaj dve uri pred odhodom v posteljo.

4. Jutranje posteljne aktivnosti
Ali z drugimi besedami ‘petelinji zajtrk’. To je zagotovo en izmed najboljših načinov jutranje vadbe, ki te bo dokončno predramila in pripravila na nove dnevne pustolovščine. Zakaj? Orgazem sproži dozo nevrotransmiterjev, med njimi dopamina, ki pomaga pri budnosti. Svoje telo boš na takšen način spodbudila (in hitro navadila), da bo začelo pričakovati jutranjo potešitev.