BB, CC ali DD – katera krema najbolje nadomesti puder?

Ker tekoči puder ni edini, ki lahko zakrije manjše nepravilnosti in izenači ten kože.

Če je bil nekoč tekoči puder osnova ličenja in edina podlaga, ki si jo je ženska lahko zamislila, je danes zgodba povsem drugačna. Izbiramo lahko med široko ponudbo ”magičnih” krem, ki imajo enako nalogo kot tekoči pudri.

Tekoči puder že dolgo časa ni edini kozmetični izdelek, ki lahko zakrije manjše nepravilnosti in izenači ten kože. Tekočim pudrom so se ob bok postavile veliko lahkotnejše kreme, ki imajo pravtako sposobnost prekrivanja kožnih nepravilnosti, poleg tega pa zagotavljajo boljšo navlaženost kože in naraven finiš, ki je pri mnogih pudrih še vedno pogrešan.

Poznate vse lahkotnejše alternative navadnim tekočim pudrom in njihove prednosti?

Obarvana krema ali tinted moisturizer
Ne več tako sveža noviteta med kozmetičnimi izdelki, a še zmeraj zvest spremljevalec marsikatere lepotne rutine. Njegov cilj je izenačiti ten kože, neguje pa enako kot klasična vlažilna krema. Sicer je obarvanost nekoliko slabša, a ob nanosu večih slojev to ni več pomanjkljivost.

BB krema
Nedvomno so največji hit že zadnjih nekaj let, v svojo ponudbo pa jih je vključila tudi večina velikih in priznanih kozmetičnih znamk. Gre za izdelek, ki je lahkotnejši od klasičnega pudra, obarvanost pa je mnogo boljša in intenzivnejša od obarvane kreme. Pri nakupu BB kreme se raje odločite za svetlejši odtenek kot je vaša koža, saj bo rezultat idealen.

CC kreme
CC ali ‘color correcting’ je nova vrsta BB kreme, ki se osredotoča na rdečico, podočnjake in druge podobne nezaželene kožne pojave. Vizažisti trdijo, da je na obrazu lažja in lahkotnejša celo od BB kreme, daje mehkejši učinek tako na dotik, kot tudi vizualno, a kljub temu bistvene razlike med tem in zgornjim kozmetičnim izdelkom ni.

DD krema
Slednji izdelek je najnovejši kozmetični ”izum”, ki so ga najprej lansirali pri znamki Julep. Kratica DD pomeni ‘Dynamic do-all’ ali čudežna formula za vse. Kot je čas pokazal, se omenjena krema ne uporablja nič več od predhodnih dveh, kljub temu, da je namenjena celemu telesu ter ne pušča madežev na oblačilu, kar je ena izmed prednosti tudi BB in CC kreme.