Barvo las boste z le nekaj triki ohranile svežo dlje časa

Si lase barvate doma ali pri frizerju? Ne glede na to, smo prepričani, da si barvo želite ohraniti čim dlje.

Še preden se odločite svoje lase pobarvati, bi se morali vprašati: ”Kaj pa potem”? Namreč, barvanje s seboj prinese različne težavice, kot je obstojnost barve. Prekrasno in sijočo barvo lahko zadržite zelo dolgo, če upoštevate nekaj preprostih pravil, saj pobarvani lasje zahtevajo več nege, kot naravni. Da boste čim dlje naokoli hodile s čudovitimi lasmi, se izogibajte spodnjemu.

Vroča voda

Vroča voda za vaše lase ni dobra iz dveh razlogov. Prvi je ta, da kožo na temenu izsuši, s tem pa tudi lase. Drugi razlog pa, da zaradi nje barva hitreje bledi. Lase si je najboljše umivati z vodo, ki ima sobno temperaturo, nazadnje pa preliti s hladno.

Pretirano umivanje las

Nobeno pretiravanje ni dobro, tudi za umivanje las velja enako. Ne počnite tega vsak dan. V primeru, da imate mastne lase, je za vas vsekakor rešitev šampon za suho umivanje las. Pazite tudi, da si las ne boste umili 24 ur po barvanju.

Sušenje in likanje las

Električni aparati, ki oddajajo toploto vam pomagajo pri urejanju pričeske, ne pa pri ohranitvi barve. Vsi preparati namreč zaradi visoke temperature pospešujejo bledenje barve las. Namesto kodralnika se raje zatecite po pomoč k dobrim starim navijalkam.

Sodite med vse tiste, ki se ne morete ločiti od električnih urejevalcev pričeske? Uporabite preparate za zaščito las pred toploto, saj bodo vašo barvo las ohranili svežo dlje časa.

Termo sprej za lase – L’Oreal, Balzam v spreju z UV zaščito – Revlon

Vaša barva bo dlje časa obstojna tudi z uporabo globinskega šampona. Pomembno je, da si lase z njim umijete pred barvanjem. Pazite pa, da ga po barvanju nikakor ne uporabljate redno, saj bo vaša barva zbledela.

Šampon za globinsko čiščenje las – Balea, Šampon za suho umivanje las – Batiste

Foto: Instagram, Pinterest