Ali domači lepotni pripravek Kendall Jenner resnično deluje?

Preverite, kaj uporablja Kendall Jenner za odstranjevanje mozoljev in če pripravek dejansko deluje!

Kendall Jenner velja verjetno za najbolj umirjeno izmed vseh žensk Kardashian-Jenner klana. Njeno izpostavljanje medijem je prav vedno premišljeno, čeprav v intervjujih precej rada izda tudi kakšno skrivnost. Te pa ne izdaja le medijem, temveč tudi na svoji spletni strani. Pred časom je razkrila recept za DIY pripravek, ki naj bi ji pomagal premagovati akne (najdete ga tukaj).

Na kratko: Kendall zmeša polovico žličke sode bikarbone, polovico žličke limoninega soka in žličko medu, pripravek pa nanese direktno na mozoljček. Le-ta ga posuši, med pa poskrbi, da iritacija na koži ni tako zelo močna.

Pa res deluje? Dejstvo je, da prav vse sestavine lahko vplivajo na izboljšanje stanja mozoljev. Soda bikarbona poskrbi, da se mozoljček posuši, limonin sok deluje kot kemični piling in odstrani odmrle celice, med pa kožo pomiri. Po mnenju modnih strokovnjakov tovrstna mešanica torej pripomore k odpravi mozoljev, vendar ne dela čudežev. Za kaj več, boste morali posreči po nekoliko bolj agresivnih produktih.