9 zlatih lepotnih nasvetov naših mam

Zakoreninjeni lepotni nasveti, ki se vse do danes niso prav nič spremenili. Upoštevaš vse?

Zakoreninjeni lepotni nasveti, ki se vse do danes niso prav nič spremenili.

Naslednjih devet zlatih nasvetov že poznaš, vendar jih tudi upoštevaš? Naj ponovimo tiste zares najpomembnejše, ki jih poslušaš že od nekdaj, a si jih morda ”nehote” preslišala.

1. V posteljo brez ličil
Kaj se je zgodilo tvojim trepalnicam? In razmazana maskara pod očmi… Mar si ne bi bilo lažje zvečer vzeti 5 minut časa in omogočiti koži da zadiha, trepalnice pa ne bi trpele pod težo celodnevnega nanosa maskare?


2. Ne grizi ustnic

Še ena od groznih navad – razvad, ki uničuje ustnice, v ustih pa pušča čuden občutek in okus.

3. Zravnaj se
Splet je poln vaj za hrbtne mišice in zdravo držo, ki jih lahko opraviš kar med delom za računalnikom.

4. Brez prigrizkov pred spanjem
Vse neporbaljene kalorije pred spanjem se kaj hitro spremenijo v dodatne kilograme, tega pa si vendar ne želiš. Če je potreba po prigrizku zares močna, si brez slabe vesti privošči pomarančo ali navaden jogurt. Za še več zdravih predlogov pa brž klik sem: Prigrizki, ki si jih lahko privoščiš pred spanjem

5. Ne pretiravaj s parfumom
Le kapljica ali dve parfuma sta dovolj, da zadišiš. Izogibaj se ”kopanju” v svoji najljubši dišavi, saj je učinek nasproten, kot si ga želiš.

6. Grizenje nohtov opusti čimprej!
V večini primerov je grizenje nohtov podzavestno in se ga zavedate šele čez nekaj časa, nakar vam je morda žal. Poskusite z neokusnimi laki proti grizenju, ki vas bodo opomnili na nič kaj zgledno navado.

7. Kdo se še mršči?
Mrščenje čela pusti sledi, ki jih sčasoma ne boš mogla zakriti, zato o tem razmisli vnaprej.

8. Mozoljčkov se ne stiska!
Izogibaj se stalnemu stiskanju šele nastajajočih mozoljčkov, ki se jih na prijetnejši način in bolj učinkovito lahko znebiš z nanosom za to namenjenih krem.

9. Čim manj se dotikaj las
Verjetno popravljaš pramene las iz navade, a vendar si s tem ne delaš nobene usluge, saj na takšen način sčasoma uničiš konice las, prameni pa se zmastijo veliko hitreje kot bi se sicer.