7 znakov, ki kažejo na to, da ste dehidrirani

Imate slab zadah, neprožno kožo in težko izgubljate kilograme?

Po nekaterih podatkih naj bi kar 75% ljudi iz normalnih bivanjskih razmer (torej ljudi, ki dostop do pitne vode imajo) popilo premajhno količino vode dnevno. Možnost, da se dehidrirani tudi vi je torej precejšnja. Precej gotovo se tega niti ne zavedate. Poleg splošnega občutka žeje, lahko naslednjih 7 znakov kaže na to, da je vaše telo dehidrirano:

STE IZJEMNO LAČNI: prav žeja se velikokrat zamenjuje z lakoto. Najbolj preverjena rešitev je tako, da vedno preden znova posežete po prigrizku prej popijete veliko kozarec vode. Če bo lakota še prisotna po 20ih minutah, ni šlo za lažen alarm.

STE IZMUČENI: verjeli ali ne, telo brez zadostne količine tekočine ne funkcionira najbolje. Mnogi so tako dodatno utrujeni.

NE MORETE SHUJŠATI: dehidracija poskrbi za dodaten apetit, voda pa pomaga raztapljati maščobe celice in kuriti kalorije. Še en razlog več za dodaten kozarec vode!

VAŠ URIN JE TEMNEJŠI: temnejše rumena ali oranžna obarvanost vašega urina lahko kažeta na hudo dehidriranost, kar je slabo za celoten organizem.

REDKO URINIRATE: še ena slabost dehidrirane organizma, ki ima lahko za posledico tudi različna obolenja in težave z ledvicami.

IMATE SLAB ZADAH: vaša usta se zaradi dehidracije izsušijo, bakterije pa se namnožijo.

VAŠA KOŽA NI PROŽNA IN SIJOČA: napeta, sveža, sijoča in prožna koža je mogoča le z zadostno količino vlage, ki jo morate nanesti na kožo, kot tudi v telo.