7 zdravih navad za nov začetek tedna

Nov začetek tedna lahko izkoristite za kakšno novo zdravo navado!

Vsak začetek je težak. In prav vsak nov začetek lahko predstavlja nov list v vašem življenju. Čeprav morda začetek tedna za vas predstavlja nekoliko manj srečen trenutek, ga lahko izkoristite, da v svojo rutino poskusno vključite naslednjih 7 zdravih navad:

#1 SKUHAJTE ENKRAT, JEJTE DVAKRAT
Zdrava in zelo praktična navada je lahko, da enostavno zdrav recept pripravite enkrat, služi pa vam za dva obroka. Ni nujno, da dejansko dvakrat jeste enako. Na zvit način lahko prvo jed preobrazite v popolnoma drugačno. Zelenjavo na žaru lahko prvi dan pojeste s piščancem, nato pa jo za drugi dan vključite v solato s kvinojo.

#2 NE PRIMERJAJTE SE Z DRUGIMI
Prav primerjanje z drugimi vas lahko pri doseganju ciljev zelo ovira. Raje se osredotočite na svoje prednosti in sledite svojim ciljem samozavestno.

#3 BODITE AKTIVNI
Bodite fizično aktivni vsaj 3x na teden, sicer pa v svoj vsakdan poskusite vključiti kar se da veliko hoje. Namesto dvigala se odločite za stopnice. Namesto treh postaj z avtobusom, se raje sprehodite.

#4 NE POZABITE NA MALICO
Aktivni in polno zaposleni ljudje pogosto pozabijo na vmesne obroke. Prav ti bodo pomagali vašemu telesu do več energije in poskrbeli, da bo vaš metabolizem deloval dobro. Privoščite si kakšno sadje, jogurt ali pa oreščke.

#5 2 LITRA VODE NA DAN
Le hidrirano telo je zdravo telo, zato ne pozabite na zadostno količino vode. Popijte vsaj 2 litra vode dnevno.

#6 VSAK DAN 30 MIN SAMO ZASE
Vsak dan si vzemite vsaj 30min samo zase. Privoščite si kopel, preberite nekaj strani dobre knjige, meditirajte ali pa si privoščite razvajanje v obliki obrazne maske.

#7 POSKUSITE KAJ NOVEGA
Monotonost je lahko tista, ki zbija pozitivno energijo in motivacijo. Zato bodite odprti za kakšno novost. Naj bo to nova oblika rekreacije, novi okusi ali pa klepet z neznancem.