7 nenavadnih trikov pri ličenju, ki delajo čudeže

Razkrivamo nekaj lepotnih trikov, ki vam bodo pomagali rešiti marsikatero težavo in prihraniti čas pri vsakodnevnem lepotnem ritualu.

Se sprašujete ali s svojim ličenjem resnično dosežete najboljše rezultate, ter poudarite vse svoje atribute? Z majhnimi spremembami v ličenju lahko dosežete veliko več. Razkrivamo nekaj lepotnih trikov, ki vam bodo pomagali rešiti marsikatero težavo in prihraniti čas pri vsakodnevnem lepotnem ritualu.

Zamenjajte vrstni red nanosa maskare

Večina žensk z nanašanjem maskare začne pri korenu trepalnic ter naredi nekaj gibov do njihovih konic. Če hočete neverjetno dolge in goste trepalnice najprej nanesite maskaro na konice zgornjih trepalnic, nato pa še, kot običajno, od korena do konic. Presenečeni boste nad tem, kako dolge in goste bodo videti vaše trepalnice.

Dodatna točka za nanos osvetljevalca

Verjetno že poznate vse običajne točke obraza na katere nanašate osvetljevalec – vrh ličnic, spodnji del loka obrvi, notranji kotiček oči, bolj hrabre pa osvetljevalec dodajo tudi na vrh nosu in na kupidov lok. Kot piko na i pa osvetljevalec nanesite še na najvišjo zunanjo točko loka obrvi in ga zabrišite. Rezultat? Neverjetno odprt in mladosten pogled.

Tudi korektor lahko uporabite kot osvetljevalec

Korektor, ki naj bo za en odtenek svetlejši od vaše kože, nanesite na notranje kotičke oči, na sredino veke (s tem odprete pogled), pod lok obrvi (učinek večjih oči), pri korenu nosu, da prekrijete pordelost, ter na zunanje kote ustnic, s čimer boste »dvignili« nasmeh. Osvetlitev teh območij naredi celoten obraz bolj živ, ton kože pa bolj enakomeren.

Pri rdečilu upoštevajte pravilo »manj je več«

Preizkusite malo drugačno tehniko nanašanja rdečila: Najprej zamenjajte vrstni red nanašanja izdelkov. Uporabite kremno rdečilo in ga s prsti nežno nanesite na ličnice, šele nato pa nanesite podlago. Rdečilo pa, namesto na najbolj izpostavljen del lic (»jabolk«), nanesite v vdolbine lica. Videz bo zelo naraven in brezhiben!

Kontura pred senčilom za oči

Ne glede na to, kakšen beauty look boste izbrali, naraven, smokey eyes ali nekaj vmes, ga lahko izboljšate tako, da konturni prah ali puder za senčenje nanesete v pregib očesne veke. Na ta način boste definirali oči ter ustvarili podlago za načrtovani make-up videz (tudi če je to le maskara). Da bi ustvarili natančno konturo očesa, imejte popolnoma odprte oči in glejte naravnost.

Uporabite črtalo za ustnice v obliki X

Recept za popolno obrobljene ustnice je povsem preprost. Obrobo ustnic s svinčnikom začnite s črko X. Ustvarite eno ravno črto, ki se razteza od najvišje točke Kupidovega loka, potem pa isto potezo s črtalom za ustnice naredite še na drugi strani in narišite X. Potem v kotu ustnic naredite še črko V. Povežite vse linije, et voilá, vaše ustnice so popolno obrobljene.

Bi želeli pridobiti še več znanja in novih lepotnih trikov? 

Potem vas bo razveselila novica, da prenovljena, obogatena in še boljša dm Akademija ličenja znova odpira svoja vrata! Akademija ličenja je zasnovana za vse tiste, ki niso najbolj vešči v ličenju, ali pa si želijo svoje znanje nadgraditi. Predstavili vam bodo najnovejše trende ličenja, različne tehnike in postopke ter uporabo izdelkov iz prodajaln dm.

Trike in nasvete bo z vami delila vizažistka Jasna Oklešen, ki je znana po tem, da se posveti vsaki posameznici. Pokazala vam bo, kako se naličiti skladno s potezami in obliko vašega obraza ter prestavila vse tehnike, s katerimi lahko ustvarite naraven dnevni in večerni make-up.