63-letnica z osupljivo postavo

Christie Brinkley razkrila skrivnost svojega videza, ki ji ga zavidajo tudi pol mlajša dekleta.

Ko se je Christie Brinkley pojavila na naslovnici revije Sports Illustrated Swimsuit je s svojim fantastičnim videzom osupnila svet. 63-letna manekenka in igralka je nazadnje v kopalkah pozirala pred 13 leti in kot kažejo njene najnovejše fotografije, ji leta resnično ne pridejo do živega. In v čem je skrivnost njenega mladostnega videza?

Christie pravi, da skrivnost njene popolne postave ni v dieti. Zagovarja namreč raznovrstno in uravnoteženo prehrano s poudarkom na zajtrku, ki je po njenih besedah najpomembnejši obrok dneva. Vsako jutro začne s kozarcem mlačne vode, v katerega doda limono, malo medu in kajenskega popra. Njen zajtrk je obilen. Najraje ima jogurt iz kozjega mleka s sezonskim sadjem, chia semena, žita in oreščke. Ko si zaželi bolj proteinski zajtrk izbere omleto s špinačo in gobicami. Njena najljubša poslastica pa je toast z avokadom.

Christie je vegetarijanka od svojega 12 leta. Mesa torej že več kot pol stoletja ne uživa več, ne more pa se upreti italijanskim specialitetam z mocarelo. Za kosilo na njeni mizi ne sme manjkati solata brez dodane maščobe, vsakodnevno pa pripravlja tudi različne sokove iz špinače, limone, avokada in pomaranč.

Njena večerja je pestra in barvita. Najraje ima rjavi riž z obilo različne zelenjave, po večerji pa sledi obvezen kozarček rdečega vina. In še najbolj razveseljiv podatek: Christie naravnost obožuje čokolado, kar ji glede na njeno osupljivo postavo vsekakor ne bi pripisali. Vsak dan si privošči vsaj eno tablico čokolade, ker jo to preprosto osrečuje.

Foto: Sport Illustrated