6 največjih napak pri lepotičenju

To je 6 najpogostejših napak, ki jih ženske počnejo...

Dandanes je veliko možnosti, veliko tehnik ličenja in ogromno lepotilnih izdelkov. Da bi poznali in pravilno uporabljali vse, bi morali biti že pravi mali strokovnjaki. Kljub vsemu pa pri negovanju telesa in lepotičenju velja pravilo “manj je več”, ki se ga držite, ko naslednjič nanašate maskaro, črtalo za ustnice, puder ali lak za lase. Predstavljamo vam 6 najpogostejših napak, ki jih ženske počnejo ob nanašanju ličil in drugih kozmetičnih izdelkov:

1. Preveč temno črtalo za ustnice: Namesto da je obroba vaših ustnic nekaj odtenkov temnejša od šminke, se raje odločite za naraven odtenek šminke in bleščila.

2. Predebel nanos maskare: Včasih je bil v trendu debel nanos maskare, zaradi katerih so bile trepalnice videti kot pajkove noge. Danes na ta trend pozabite in poskrbite za enakomeren nanos maskare, ki trepalnice loči in podaljša.

3. Preveč populjene obrvi: Obrvi so ogledalo obraza, zato je njihova oblika izrednega pomena. Zahvaljujoč Cari Delevingne so močne, naravne obrvi velik trend, vaša kozmetičarka pa naj vam pomaga izbrati pravo obliko za vaš obraz in vam svetuje, kako jih oblikovati in senčiti za vsakodnevne priložnosti.

4. Prekomerna uporaba laka za lase: v 80-ih in 90-ih so ženske velike kodre in strešice dobesedno zabetonirale, danes pa kopanje v oblakih laka za lase ni potrebno, saj so v modi lahkotne frizure in mehko padajoči kodri. Prepričani smo, da je nad tem trendom navdušen tudi vaš dragi, ki se lahko kadarkoli s prsti nežno sprehodi skozi vaše lase.

5. Predolgi nohti: Dolgi nohti s 3D aplikacijami spominjajo na prave skulpture, a žal na našem telesu delujejo precej umetno. Manikure z dolgimi nohti določenemu tipu žensk sicer pristajajo, a svetujemo vam, da se v tem primeru odločite za gelirane nohte naravnejšega videza.

6. Napačen izbor podlage: Napačen odtenek pudra ali predebel nanos pudra, ki daje videz porcelanaste lutke, je zagotovo ena izmed največjih lepotilnih napak. Vzljubite raje svoj naravni videz in ten kože izravnajte le z lahkotnejšo BB kremo.