6 korakov za popoln nanos vpadljive šminke

Teh nasvetov se morate držati predvsem v poletnih mesecih.

Šminka v vpadljivem odtenku lahko v hipu transformira vsak lepotni videz. Celotnemu izgledu doda kanček drznosti in tako predstavlja »statement« korak, za katerega se lahko odločite v vseh letnih časih. Še posebej pomembno je, da na pravilen in natančen nanos pazite poleti. Zaradi višjih temperatur se namreč šminka pogosto raztopi in razmaže. Katerih 6 korakov morate opraviti pred nanosom šminke?

1.PILING
Piling ustnic je prvi in ključni korak za gladek in lep nanos šminke. Uporabite kakšnega od izmed že pripravljenih produktov, izdelajte ga sami, ali pa posezite po mehki zobni ščetki in si rahlo zmasirajte ustnice. Tako boste z ustnic odstranili vse odmrle celice in jih naredili gladke.

2. VLAŽENJE
Redna uporaba balzama za ustnice je ključna. Tik po pilingu ustnic nanesite tanjšo plast balzama in tako navlažite svoje ustnice.

3. BAZA
Bazo za nanos šminke lahko naredite tako, da čez ustnice nanesite tanko plast korektorja. Barva šminke bo tako še bolj vpadljiva.

4. OBROBITE
Pred nanosom šminke obrobite ustnice s svinčnikom. Tako boste preprečili razlivanje šminke izven ustnic. Za močnejši in bolj obstojen nanos lahko s svinčnikom obarvate celotne ustnice.

5. TRANSPARENTEN PUDER
Trik, ki se ga poslužujejo mnogi makeup artisti po vsem svetu, je tanek nanos šminke, ki mu sledi nanos transparentnega pudra. Najprej čez ustnice položite robček, nato čez njega nanesite puder. Tako boste fiksirali šminko še bolj.

6. ZA DODATNO IZPOSTAVITEV
Da bodo vaše ustnice še bolj izstopale, okoli ustnic nanesite nekaj korektorja s preciznim čopičem.