6 korakov do sijočega in mladostnega videza kože

Kako do popolnega videza?

Ne glede na trenutne lepotne trende, je naraven videz z nekaj zdravega sijaja vedno v modi. Tokrat smo navdih našli v jesenski dm look kampanji, kjer so trendna ličila predstavile slovenske blogerke in vizažistke Gaja Prestor, Anja Kolenc in Tina Rakuš. Za vas so preizkusile izdelke, s katerimi boste brez težav ustvarili sijoč in mladosten videz kože.

Z dobro pripravo opravite polovico dela
Največjo vlogo pri brezhibnem videzu bo odigral skrbno izbran primer, ki naj ustreza tipu kože. Priporočamo žametni primer z drobnimi svetlečimi delci za suho kožo, kot je Bourjois Healthy mix Glow Pink Radiant, za mastno kožo pa primer v spreju odlične nove znamke 183 DAYS by trend IT UP, ki vam je na voljo ekskluzivno v prodajalnah dm. Primer v spreju bo zmanjšal pore in lepo zmatiral kožo. Tanek sloj primerja nanesite na celoten obraz in ne pozabite na vrat in dekolte.

Manj je več
Da zagotovite nežno naravno podlago, nanesite najprej tekoči puder po celem obrazu, šele nato se posvetite korekciji okrog oči in v pregibih ob nosu ter bradi, saj se vam v tem primeru ne more zgoditi, da nanesete preveč korektorja. L’Oréal Paris Infaillible tekoča podlaga za obraz in Bourjois Radiance reveal korektor sta popolna kombinacija v boju z nepravilnostmi. Puder in korektor nanašajte s prsti, saj daje telesna temperatura materialom idealno gostoto za lažje razmazovanje.

Na koncu podlago zaključite s pudrom v kamnu (naj bo transparenten ali pa v odtenku, ki ustreza koži in tekoči podlagi). Odlična izbira je 183 DAYS by trend IT UP transparentni puder v prahu, ki bo koži podaril svilnato mat učinek z »baking« efektom in optično poživil polt.

Uporaba osvetljevalca
Z malo sijaja se daleč pride. Ne samo, da bo videz vaše kože lepši, osvetljevalec lahko uporabite tudi za optično oblikovanje obraza. Da bi se izognili razslojenosti, uporabite kremno različico, kot je Rimmel Insta strobing tekoči osvetljevalec. Osvetljevalec najprej nanesite na zgornji del ličnic, brado, nad zgornjo ustnico in nad obrvi. Da bi osvetlili predel okoli oči, ga nekaj nanesite še pod obrvi, za piko na i pa še ob zunanje in notranje kotičke očes.

Izogibajte se kritičnim področjem na obrazu kot so gube, razširjene pore, brazgotine in mozoljčki, saj jih boste z osvetljevalcem le močno poudarili. Pri mastni koži osvetljevalec odsvetujemo, če pa ga kljub temu želite uporabiti, ga nanesite samo na ličnice.

Sveža, rožnata lica
Ne glede na to, kakšne so trenutne temperature, so rožnata lica vedno dober način za osvežitev in pomladitev kože. Izberite rdečilo, ki se sklada z vašim tenom; svetli koži najbolj pristaja dojenčkasto rožnat odtenek ali odtenki breskve, srednje odtenke najbolje poudarijo oranžni toni, temni koži pa najbolj pristajajo terra-cota ali rožnati odtenki. Odlična izbira bosta Deborah hi-tech rdečilo za lica v odtenku 62, ali pa Max Factor Creme puff rdečilo za lica v odtenku 25.

Nevralne in sijoče ustnice
Sijoče ustnice še nikdar niso bile bolj modne, zato jih izkoristite sebi v prid! Nanesite sijoč glos za ustnice Deborah Super Gloss in s tem ustvarite bolj polne in mladostne ustnice. Izberite odtenke breskve ali nežno rožnate in jih nanesite čez nevtralno šminko ali samostojno. Ne glede na to, kateri način izberete, vaše ustnice bodo zagotovo izstopale!

Izoblikovane obrvi
Tudi če so vaše obrvi tekom let izgubile nekoliko volumna, si ne delajte skrbi, saj lahko uporabite različne izdelke, s katerimi boste ustvarili videz polnejših obrvi. Če ste torej mnenja, da niso dovolj goste in ste malo leni, si pomagajte s Maybelline Tattoo brow »peel-off « gelom za obarvanje obrvi. Gel bo definiral, oblikoval in poudaril vaše obrvi, ki bodo uokvirile vaš obraz ter poskrbele za mladostnejši in bolj sijoči videz!

Vsa najbolj trendna ličila in novosti lahko najdete v oktobrskem dm katalogu, kjer so izdelkom priložili tudi QR kode, preko katerih si lahko ogledate YouTube videe posameznega nanosa ličil in njihovih končnih efektov.