5 trikov, s katerimi zaščitite lase v poletnih dneh

Veste, kako pomembna je zaščita las, v vročih poletnih dneh?

Poletje je skoraj tukaj, če ne tisto pravo koledarsko, pa nam sonce in temperature nakazujejo na to, da je čas za poletne obleke, kratke rokave in hlače ter sandale. O zaščiti kože pred soncem ves čas beremo, ob tem pa pogosto pozabimo, da so sončnim žarkom izpostavljni tudi naši lasje. Pogosto konec poletja ugotovimo, da so konice uničene, lasje izsušeni, in barva, če je vmes nismo osveževali, popolnoma zbledela. Tukaj je 5 trikov, s katerimi bodo vaši lasje vse poletje sijoči in nepoškodovani.

1.Sprej za zaščito

Ko se odločite za brezskrbno poležavanje na plaži ali ob bazeni, ne pozabite na uporabo spreja, ki bo zaščitil vaše lase. Ponudba je dokaj pestra, zato sami izberite najljubšo blagovno znamko. S tem boste lase obvarovali tako pred soncem kot vplivom klora ali morske soli.

2. Pokrivala

Resda lasje ščitijo vašo glavo pred močnim soncem, a tudi njih je pametno zaščititi. Letos so izjemno modni veliki klobuki in zagotovo boste v pestri ponudbi našli svojega najljubšega. Hkrati pa pokrivalo zaščiti lase pred vetrom, ki lahko močno zavozla lase in jih nato s česanjem uničimo.

3. Preden skočite v bazen, si lase zmočite pod tušem

Da vaši lasje ne bi doživeli takojšnjega šoka kloriranega bazena, si jih najprej zmočite pod tušem in šele nato naj sledi osvežilen skok v bazen.

4. Nanesite balzam, ki se ne izpira

Ko se odločite, da boste cel dan preživeli na plaži, si z lahkoto privoščite, da na lase nanesete balzam, ki se ne izpira in tako dodatno poskrbite za zaščito vaših lasnih konic. Dejansko boste na ta način najbolje poskrbeli za lase, saj se bo balzam, ki ga ne izpirate vpil v lase in ti bodo nahranjeni, tudi po skoku v morje. Boste videli, da bo umivanje las po uporabi balzama, zelo prijetno opravilo, saj bodo ti voljni in jih boste z lahkoto razčesali po umivanju.

5. Spletite kito

Ne samo, da je kitka zelo modna, z njo boste nekoliko zaščitili lase – ti se ne bodo vozlali, prepleteni snopi las pa ne bodo toliko izpostavljeni zunanjim vplivom, ki nam jih prinašajo poletni meseci.