5 razlogov, zakaj se vračajo mozolji

Poglejte si razloge, zakaj se ne morete znebiti aknaste kože.

Ste mislili, da ste se jih že dokončno znebili, pa so se mozolji in aknasta koža vrnili? Poglejte si nekaj razlogov, zakaj je tako:

1. Konsistentnost: Ne pozabite na čiščenje in skrb za kožo tudi po tem, ko mozolji izginejo, pomanjkanje konsistentnosti in zanemarjanje rutine je namreč pogosto razlog, da se mozolji ponovno pojavijo.

2. Prehrana: Nobena krema, vitamini in ostali proizvodi ne bodo delovali, če ne boste imele urejene prehrane, zato se izogibajte hitri prehrani, pozornost pa namenite tudi uživanju mlečnih izdelkov, ki pogosto spodbujajo nastajanje mozoljev.

3. Čistoča perila: Na blazini se nahaja več bakterij, kot si morda mislite, zato poskrbite, da redno menjavajte posteljnino in uporabljate svežo brisačo za obraz.

4. Pomanjkanje vlaženja kože: Tudi mastna koža potrebuje vlaženje, zato poiščite pravi produkt zase in poskrbite za redno vlaženje obraza, ki je ključ do zdrave kože.

5. Čiščenje kože: Enkrat do dvakrat na teden naša koža potrebuje dobro čiščenje, s katerim odstranimo odmrle celice in bakterije, ki se tako rade zadržujejo v naših porah.