5 nasvetov za vitkejša stegna

Kako z nekaj spremembami v vsakodnevnem življenju do vitkejših stegen in lepše kože?

Kritični predeli na ženskem telesu so trebuh, zadnjica in stegna. A z malo discipline lahko vsak kritičen predel postane vitkejši in bolj fit, čeprav se vam ob poplavi diet, ki ste jih že preizkusile, to morda zdi nemogoče. Uravnotežena prehrana, bogata z beljakovinami, izogibanje sladkorju in redna fizična aktivnost zagotavljajo rezultate, za še več nasvetov pa berite dalje:

1. Jejte več beljakovin: Jajca, ribe in belo meso so zavezniki dolgih in čvrstih mišic ter lepe kože.

2. Delajte počepe: redna telesna aktivnost je sestavni del zdravega življenja. Če si želite tanjših stegen, so počepi najboljša rešitev za hitro vidne rezultate. Prednost je, ker jih lahko delate kjerkoli in kadarkoli, ko imate nekaj minut časa. Začnite z 10 počepi dnevno in vsak dan k vadbeni rutini dodajajte po pet ali deset novih.

3. Uporabljajte kreme proti celulitu: Samo kreme morda res ne pomagajo, a redni, vsakodnevni nanosi takšne kreme v kombinaciji s pravo prehrano in vadbo vsekakor pripomorejo k zmanjšanju obsega in lepši koži.

4. Izogibajte se sladkorju: Če si želite vitkejših stegen, potem se izogibajte sladicam, čokoladicam in hrani iz bele moke z visokim glikemičnim indeksom.

5. Sprostite se: Stalno štetje kalorij in preverjanje teže na tehtnici vam ne bo prineslo nič dobrega, pač pa boste zaradi tega samo pod stresom. Kadar je telo pod stresom, se začne izločati hormon kortizol, ki poskrbi za dodatno nalaganje maščob na tistih predelih telesa, kjer si najmanj želimo. Namesto tega se raje osredotočite na zdrav način življenja in se sprostite, kilogrami pa bodo kar odleteli …