5 nasvetov za poškodovane nohte

Poglejte si 5 nasvetov za različne težave z nohti.

Vas muči luščenje, lomljenje ali razbarvanje nohtov? Poglejte si nekaj nasvetov, kako odpraviti te trdovratne težave:

1. Imate močne nohte, ki se luščijo? Luščenje nohtov je eden najpogostejših problemov, ki ga veliko žensk poskuša reševati s pomočjo utrjevalca za nohte, ki pa vam v resnici lahko naredi več škode kot koristi. Na suhe nohte raje večkrat na dan nanašajte vlažilno kremo, hkrati po poskrbite za ustrezno prehrano, pri čemer je predvsem pomembno, da zaužijete dovolj tekočine ter kalcija in vitamina B.

2. Imate tanjše nohte, ki se luščijo? Dekleta s šibkimi nohti so nagnjena k uporabi umetnih nadomestkov, ki pa težavo še povečajo, saj nohtom ne pustijo dihati. Zato v tem primeru posezite po utrjevalcu za nohte, vendar bodite še vedno zmerne pri njegovi uporabi.

3. Vaši nohti ne rastejo? Če se vam zdi, da vam nohti ne rastejo, oziroma da rastejo zelo počasi, je zato lahko razlog slaba cirkulacija v rokah. Za spodbujanje rasti tako nohte vsak dan natrite z oljem, bogatim s proteini in vitamini, ki ga vmasirajte v koren nohta, kjer se snovi naboljše absorbirajo.

4. Imate rumene nohte?  Kajenje, bolezen ali uporaba močnih lakov za nohte lahko vpliva na spremembo barve vaših nohtov. Za bolj sijoče in svetlejše nohte zmešajte limono, olivno olje in sladkor, ki bodo ustvarili naraven piling, pri lakiranju pa posezite po kožnih odtenkih, ki bodo nevtralizirali barvo vaših nohtev.

5. Imate lomljive nohte? Za lomljive nohte lahko uporabite utrjevalec za nohte, a pazite, da ne vsebuje toluen sulfonamida ali formaldehida, saj te spojine dražijo kožo. Raje izberite olivno olje, ki je naravni utrjevalec. Nanesite ga na nohte in pustite učinkovati vsaj 15 minut.