5 nasvetov za nanos samoporjavitvenega produkta

Teh nasvetov se velja držati v primeru, če se odločate za nanos samoporjavitvenega produkta!

Samoporjavitveni produkti so izvrstna lepotna pogruntavščina. Predstavljajo način, kako brez zdravju škodljivih posledic, lahko pridete do lepe, zagorele polti. A le, če jih znate uporabljati pravilno. Nemalokrat se namreč pripetijo prave lepotne polomije, precej pogost rezultat je neenakomeren nanos, »flekasta koža« in črte, ki so posledica napačnega nanosa. Zato velja samoporjavitvene produkte izbirati modro in premišljeno, pred samim nanosom pa se dobro pripraviti. Katerih 5 nasvetov se morate držati, če si želite lepe polti?

BRITJE IN PILING PRED NANOSOM
Pravzaprav nujen korak pred nanosom samoporjavitvenega produkta je uporaba pilinga po celem telesu. Tako boste odstranili odmrle celice in suhe predele, ki so sicer glavni krivec za grde končne rezultate. Pomembno je, da dlačice odstranite pred nanosom, britje pride torej v poštev le pred nanosom produkta, nato pa je bolje, da z njim nekaj dni počakate (da se barva že začne spirati).

VLAŽILNA KREMA NA PROBLEMATIČNE PREDELE
Na problematične predele nanesite vlažilno kremo, ki je brez agresivnih sestavin, kot so na primer parfumi. Problematični so tisti predeli, kjer največkrat nastanejo temnejše črte – to so kolena, komolci, stopala in dlani. Zaradi kreme se bo produkt za samoporjavitvene tam lepše razporedil.

ZA NANOS UPORABITE ROKAVICO
Uporaba rokavice je pametna zaradi dveh razlogov – vaše roke ne bodo vsrkale toliko produkta (in posledično postale oranžne), poleg tega pa boste produkt bolj enakomerno razporedili. Najbolje se rokavice obnesejo v kombinaciji s samoporjavitvenimi produkti v obliki pene.

NANOS PO MANJŠIH PREDELIH S KROŽNIMI GIBI
Produkt nanesite na majhen predel in ga vtrite v kožo s krožnimi gibi. Nato se preselite na drug predel in postopek ponovite. Poskrbite, da bodo robovi kar se da zabrisani in nanos enakomeren. Večina samoporjavitvenih produktov ima markirno barvo, ki vam bo pomagala pri tem, da boste vedeli, ali ste na pravi poti.

TEMELJITO UMIJTE ROKE PO NANOSU
Če pri nanosu niste uporabljali rokavice, je ta korak nujen. Roke je potrebno temeljito oprati z milom, sicer bodo v nekaj urah obarvane precej temno. Tudi v primeru, če ste uporabili rokavico, je svetovano, da si roke vseeno operete. Hitro se namreč lahko zgodi, da produkt zaide tudi po rokavico in previdnost ni nikoli odveč.