5 nasvetov za brezskrbno izpostavljanje soncu

Da v letošnjem poletju ne bo sijalo le sonce, ampak tudi nahranjena in osvežena koža...

Topli poletni dnevi s seboj poleg vitamina D, ki ga proizvajajo sončni žarki, prinašajo tudi previdnost in pazljivost za dodatno skrb naše kože. Ta je poleti še posebno občutljiva zaradi temperaturnih vplivov, ki se na njej odražajo v obliki izgube vlage in elastičnosti. Da ne bo sijalo le sonce, ampak tudi nahranjena in osvežena koža, se le držite naslednjih nasvetov:

1. Uporabljajte naravne sestavine: Pri izbiri izdelkov, ki jih nanašate na svojo kožo, si vedno vzemite dovolj časa. Pomembno je, da se izogibate izdelkom, ki vsebujejo parabene in ostale strupene snovi.

2. Pod kreme nanesite podlago: Naša koža ne more sprejemati molekul olj in mastnih krem. Da je koža resnično zaščitena, poskrbite z uporabo podlag, ki so ji sorodne. Podlaga iz hialuronske kisline in morskih alg v kombinaciji z dodano vodo je dobra rešitev.

3. Hialuron je pojem tega sveta: Hialuronska kislina je naravna sestavina človekovega telesa, ki vrača napetost tkiva in posledično vpliva na bolj zdravo kožo. Z leti količina hialurona v koži upada, učinek hialuronske kisline pa se kaže v tem, da veže nase več vode. Podlage iz hialuronske kisline tako pomagajo, da snovi lažje prehajajo v celice, različni preparati pa delujejo bolj učinkovito.

4. Odprite svoje celice: Da bi celice bolje nahranili, vsake toliko priporočamo obisk salona, saj bo kozmetičarka očistila kožo, odstranila odmrle celice in ogrce, kožo pa navlažila s primernimi negovalnimi produkti. Vaša koža bo po takšnem tretmaju vidno bolje izgledala.

5. Izogibajte se najbolj škodljivim uram: Najbolj škodljivo obdobje za izpostavljanje sončnim žarkom je med 10. in 16. uro. Takrat se raje umaknite v senco, na soncu pa nadenite slamnik in uporabljajte zaščitno kremo z visokim faktorjem. Pri tem pa bodite pazljivi, saj lahko nanašanje nepreverjenih zaščitnih faktorjev povzroča veliko škodo in nepopravljivo pigmentacijo na naši koži.