5 make-up napak, ki te v trenutku postarajo

Poskrbite, da teh napak naslednjič ne ponovite.

Način ličenja in nepravilno prikrivanje problematičnih točk na obrazu, lahko prehitro vodita v utrujen izgled kože in postaran videz ženske.

Čeprav je mnogo žensk pripravljenih odšteti veliko denarja za najnovejše kreme, serume in maske za pomlajen videz kože in blaženje gubic, pri nepravilnem ličenju in najpogostejših napakah, ki se pri tem zgodijo, ne pomaga noben kozmetični in lepotilni pripravek.

V nadaljevanju razkrivamo 5 najpogostejših make-up napak, ki imajo nasproten učinek, kot bi si ga katerakoli ženska želela.

Pri vsem tem ne smemo pozabiti, da je vsakodnevna nega kože ključnega pomena, pomembna pa je tudi ustrezna izbira ličil za vsako starost in tip kože. Preostale 4 napake, ki so pravtako zelo ”priljubljene” odkrij v spodnjem videu The List.

Napaka št. 1

Uporabljaš napačno podlago
Odtenek pudra, ki ti je odgovarjal pred desetimi leti, ti zdaj morda ni več pisan na kožo.

Napaka št. 2

Uporabljaš pretemen tuš
Tuš v črni barvi, za ustvarjanje mačjega pogleda, le še dodatno poudari gube okoli oči. Priporočljiva je izbira tuša v temno rjavi ali sivi barvi, ki delujeta mehkejše in se tudi obneseta veliko bolje.

Napaka št. 3

Uporabljaš pretemen odtenek šminke
Zelo temen odtenek šminke (temna kostanjevo rdeča, temno rjava, temno vijolična…) ti v trenutku ”podari” 5-10 dodatnih let. Priporočljivi so odtenki šminke in rdečil za ustnice, ki so za ton ali dva temnejši od naravne barve ustnic.

Napaka št. 4

Uporabljaš rdečilo z bleščicami
Preprosto – prste stran od izdelkov, ki vsebujejo bleščice, še posebej rdečila za lica. Nezaželjeni svetleči delci se usedejo v vsako poro na obrazu in poudarijo tudi vse tisto, česar sama nisi nameravala izpostaviti. Poleg tega se izogibaj pretirano oranžnim odtenkom.

Napaka št. 5

Napačno naneseš korektor
V kolikor napačno naneseš korektor, nehote ustvariš nezaželjene linije, ki dodatno naglasijo podočnjake in gube. Naslednjič ga nanesi le na notranjo polovico spodnjih vek in uspešno prikrij nadležne jutranje podočnjake.