5 lepotnih trendov, ki jih vizažisti ne želijo v 2018

Vizažisti z veseljem pomahajo v slovo naslednjim 5 lepotnim trendom, ki jih bomo pustili v 2017.

Vizažisti z veseljem pomahajo v slovo naslednjim 5 lepotnim trendom, ki naj (p)ostanejo preteklost.

Vstopili smo v zadnji mesec leta, h koncu pa se približujejo tudi nekateri opevani beauty trendi, ki so zaznamovali 2017. Vizažisti so si enotni, da je pet takšnih lepotnih trikov ali prijemov, ki jih bomo kaj kmalu opustili, če jih morda še nismo. Novo leto bo čas za nove lepotne trende!

Katerim lepotnim tehnikam in videzom bomo v 2018 rekli nasvidenje?

1. Ostro senčenje ali pretiran contouring
Igra pretiranega senčenja je bila letos nekoliko bolj mila, kot smo je bili vajeni iz leta 2016, a kljub temu očitno še vedno premočna, da jo vizažisti tudi tokrat uvrščajo na seznam ”preteklih” lepotnih trendov. Priznani vizažist Robert Sesnek je mnenja, da opazno močno senčenje pride v poštev zgolj v primeru večernih dogodkov ali posebnih fotografiranj.

2. Preveč osvetljevalca
Mnogi vizažisti bi osvetljevlec ali t.i. highlighter popolnoma izključili iz zbirke ličil. V kolikor se mu vseeno ne morete upreti, vizažisti predlagajo zmanjšano količino nanosa, s čimer se boste izognili izumetničenemu sijaju.

3. Pregoste obrvi
Obožujemo goste in polne obrvi, sploh, če so naravne dejansko takšne. Vizažisti spodbujajo subtilno naglašenost vaše narvane gostote, zato ne pretiravajte z barvico in senčili, vendar dopustite, da tudi obrvi zadihajo.

4. ”Zamaskiranost”
Z ličili lepoto le poudarimo in izpostavimo tisto, kar nam je najbolj všeč. Make-up artisti, ki sicer uporabljajo obraz za svoje ”slikarsko” platno, težijo k zmerni uporabi ličil za vsakodnevni videz ter toplo priporočajo, da se izogibamo ustvarjanju težkih mask, ki prej odbijejo kot pritegnejo človeško oko.

5. Prepolne in preveč poudarjene ustnice
Vizažistka Julianne Kaye pravi: “Če sem povsem iskrena, ne vidim razloga, kaj je narobe s tanjšimi ustnicami, ki so pravtako zelo eleganten ”okras” na obrazu. Če pa jih vseeno želite povečati, storite to povsem subtilno in v pravi meri z dodatkom highlighterja na sredini.”