4 razlogi za neprestano utrujenost

Se bojujete z neprestano utrujenostjo in ne najdete pravih razlogov zakaj je temu tako?

Uganili ali ne – pomanjkanje spanca ni edini razlog za nizek nivo energije in občutek utrujenosti. Do tega lahko privedejo tudi stvari, ki jih skozi dan naredite ali pa tudi ne. Razkrivamo pogoste slabe navade, ki povzročajo občutek utrujenosti, in trike, kako jih odpraviti!

1. Ne pijete dovolj vode

Hidracija telesa je izredno pomembna. Pozimi, ko je naša koža še bolj izšušena, se pred strijami, celulitom in dodatnimi gubami zavarujmo s pitjem veliko vode, ali še bolje, z La Vita Isotonicom, ki odžeja in naše telo polni z elektroliti in svežo energijo.

2. Ne uživate dovolj železa

Če se počutite izžeto, razdražljivo in vedno utrujeno, je to najbrž posledica pomanjkanja železa v tvoji krvi. Zjutraj si za boljše počutje pripravite zelene smoothije z mlado špinačo, v kosilo pa vključite fižol, tofu, jajca, oreške. Ne pozabite tudi na vitamin C, ki poveča absorbcijo železa in zavaruje tvoj imunski sistem.

3. Preskočite zajtrk

Nobeno naključje ni, da zajtrku pravimo najpomembnejši obrok v dnevu. Če ga bote preskočili, bo to vplivalo na upočasnitev presnove, večji občutek lakote skozi cel dan in povečanje občutka lenobe. Zato nikar ne preskakujte zajtrka, ampak si zjutraj privoščite okusen sadno-zelenjavni smoothie z dodatkom beljakovinskega napitka brez sladkorja.

4. Jeste hitro hrano

Hitra, mastna, preslana hrana je večinoma sestavljena le iz ogljikovih hidratov. Takšna hrana bo vašemu telesu sprva dala nekoliko energije, nato pa ga bo pustila utrujenega, z željo po več sladkorja. Prav to je razlog, zakaj od takšne hrane lahko postanemo odvisni in tudi vodi do debelosti. Namesto obiska restavracije s hitro hrano si doma skuhajte polnozrnate testenine s svežo zelenjavno omako – bolj zdravo, naravno, nasitno in hitro.