4 enostavni koraki do brezhibne polti

Ustvari naraven in sijoč videz v štirih korakih...

V želji po popolni polti marsikatera dama nanaša predebele plasti tekoče podlage. Namesto tega bi lahko tam, kjer je potrebno, uporabila korektor in tako ustvarila bolj naraven brezhiben videz. Preverite, kateri so štirje preverjeni triki za uporabo korektorja.

PRIPRAVA
Koža naj bo pred nanosom ličil primerno negovana z izdelki, ki ustrezajo vašemu tipu kože. Če imate lepo kožo z majhnimi nepravilnostmi (kakšen mozoljček, rahlo vijolični podočnjaki), lahko preskočite uporabo tekoče podlage in uporabite samo korektor. Če želite oz. je potrebno nanesti še tekočo podlago, jo lahko nanašate pred korektorjem, ali pa najprej tekočo podlago in potem korektor.

 

IZBIRA ODTENKA
Če s podtonom korektorja zgrešite, lahko izgledate pusto, sivo, ali pa ravno obratno – korektor pride do izraza, kar pa vsekakor ni njegov namen. Po splošnem pravilu tisti s toplim podtonom kože izbirajte med korektorji z rumenim ali oranžnim podtonom, tisti s hladnim tonom kože pa posegajte po korektorjih z roza podtonom. Poleg tega je največkrat potrebno uporabljati različne korektorje na različnih delih obraza. »Pod očmi uporabite lažjo reflektivno formulo, ki naj bo za odtenek svetlejša od vaše kože. Če imate izrazito vijolične podočnjake, uporabite Max Factor Colouturing paleto, s katero lahko lepo prekrijete; uporabite bolj oranžne odtenke, ki najbolje nevtralizirajo barvo,« svetuje Tina Fabjan, vodja umetnikov ličenja Max Factor. Na ostalem delu obraza lahko uporabite bogatejši korektor, ki se naj popolno ujema s tonom obraza. Priporočamo Estée Lauder Double Wear Waterproof Concealer ali pa Clinique Airbrush Concealer.

NANAŠANJE KOREKTORJA
Za marsikoga je nanašanje korektorja na podočnjake najtežji del ličenja, saj se na tanki koži pod očmi korektor hitro nabere v gubice, če ga ne znate pravilno nanesti. Prekrivajte samo tiste dele, kjer so nepravilnosti. Večinoma je to v notranji tretjini očesa. Nanesite majhno količino in dobro zabrišite, marsikateri vizažist najraje uporabi kar blazinice prstov, saj tako zaradi toplote prstov lažje zabrišete prehode.
Pri ostalih nepravilnostih (mozolji, kakšna hiperpigmentacija) lahko nanesete nekoliko debelejšo plast korektorja in jo zelo dobro zabrišete. Za nanašanje korektorja si je potrebno vzeti čas in dobro zabrisati vse prehode.

UTRJEVANJE OBSTOJNOSTI
Na koncu korektor utrdite s pudrom v prahu ali kamnu, da bo ostal na mestu ves dan. Uporabite Rimmel Insta Fix and Matte Powder ali pa Bobbi Brown Retouching Loose Powder.