4 dejstva o obrveh, ki jih verjetno niste vedeli

4 dejstva, ki vas bodo presenetila!

Lepotni svet je zadnjih nekaj let popolnoma obseden z obrvmi. Danes je jasno, da predstavljajo okvir obraza in prav zato igrajo precej pomembno vlogo pri zunanjem izgledu in ličenju. Čeprav se z njimi precej ukvarjamo (predvsem ženske), še vseeno o njih vemo razmeroma malo. Ste vedeli za naslednja 4 dejstva o obrveh?

1.Obrvi so bolj aktivne poleti.
Dlačice rastejo hitreje poleti zaradi toplejših temperatur in dejstva, da ste takrat bolj aktivni. Pozimi se torej njihova rast nekoliko upočasni.

2.Obrvi imajo lahko vrtince.
Verjeli ali ne, tako kot na laseh, so vrtinci oziroma območja, kjer lasje rastejo v drugo smer, mogoča tudi pri obrveh. Pri urejanju obrvi morate torej upoštevati smer, v katero dlačice rastejo.

3.Stres vpliva na rast obrvi.
Stres lahko povzroči, da dlačice rastejo počasneje ali pa sploh ne. Pogost pojav pri nevestah je, da imajo za časa priprav na poroko precej slabe obrvi, nato pa jim začnejo že na medenih tednih precej bolje rasti.

4.Ob puljenju mešiček dlačice poskuša zaščiti dlačico.
V trenutku, ko dlačico izpulite, se velikokrat zgodi, da se okoli predela pojavi majhna bulica oziroma zatečen predel. To je zato, ker lasni mešiček želi zaščititi dlako. V kolikor je bulica tam še nekaj dni po puljenju, pa gre za vnetje, ki je verjetno nastalo zaradi nanosa produkta na kožo po puljenju.