3 spremembe, ki jih spomladi potrebuje vaša koža!

Preverite, katere 3 spremembe morate pri negi kože uvesti to pomlad!

Ključ do lepe in zdrave kože je vsekakor izbira pravih izdelkov za nego, redna in pravilna nega ter spremljanje sprememb na koži, kot tudi vremenskih pogojev. Da, prav ste prebrali. Tudi vreme oziroma okolje lahko izjemno vpliva na stanje vaše kože. Prav zato je pomembno, da vsako pomlad naredite naslednje tri spremembe:

Izberite bolj lahke teksture
Zimsko pomanjkanje vlage zahteva nekoliko bogatejše teksture. Ko vreme postane toplejše, se svetuje izbira lahkotnejših tekstur, ki ni potrebno, da so tako goste. Svetujemo izbiro krem v gel teksturah.

Redno uporabljajte piling
Prav spomladi se največ ljudi bori z zamašenimi porami in večjo količino odmrlih celic na površini kože. Tako je lahko njihov izgled bolj nezdrav, produkti za nego pa slabše učinkujejo, saj ne morejo vstopiti v notranjost kože. Svetujemo vam redno uporabo pilingov – ti so lahko mehanski ali kemični.

Naredite nekaj spomladanskega čiščenja
To velja za vašo kozmetično poličko, kot tudi vašo kožo nasploh. Balzamski ali kremni odstranjevalec oziroma čistilec obraza zamenjajte za takšnega s penečo teksturo, ki bo bolje očistil odvečen sebum (ki ga je običajno pomladi nekoliko več kot pozimi).