3 načini, da bo vaša dieta uspešna ves teden!

Čas je, da dosežete zastavljene cilje...

Saj veste tiste zaobljube, ki začnejo veljati vsak ponedeljek – ta teden se bom prehranjevala zdravo, hodila redno na treninge in pila dovolj vode. Polni zagona v začetku tedna vse delamo kot smo si zamislili, a vsak dan, ko smo bližje vikendu naše obljube izginjajo in vračamo se k starim navadam. Obstaja pa nekaj enostavnih trikov, s katerimi boste mogoče nekoliko lažje zasledovali cilje in vsaj enkrat uspešno zaključili dieto, kot ste si jo zamislili. Uspešen zaključek bo poleg topljenja maščob, prinesel tudi blagodejne učinke na vaše duševno stanje, saj boste ponosni na to, da vam je končno uspelo, pa še rezultati bodo vidni. In ker je ravno ponedeljek, začnimo že danes!

1.PRIPRAVITE TEDENSKI SEZNAM OBROKOV; če vnaprej planirate kaj boste jedli, bo vaše življenje veliko lažje. Tako se ne boste vsak dan znova srečevali z dilemami, kaj jesti in ne boste posegali po nezdravih prigrizkih. Z natančno dodelanim seznamom se odpravite v trgovino in nakupite le to kar potrebujete skozi teden. Ne samo, da boste jedli zdravo in plansko, zagotovo boste prihranili kar nekaj denarja, saj boste kupovali le sestavine, ki jih potrebujete.

2.SKUHAJTE KOSILO ZA V SLUŽBO DAN PREJ; če boste dan vnaprej pripravljali kosilo in ga nesli s sabo na delovno mesto, vas vmes ne more zamikati, da bi posegli po nezdravi hrani, kot so sendviči ali kaj podobnega. Seveda pa morate pri jedilniku upoštevati, da vanj umestite sestavine, ki jih lahko pripravite že dan prej in jih pogrevate.

3.STE RAVNO PRIČELI Z NOVO SEZONO VADBE? Večina se nas je z novim letom ponovno podala v telovadnice, v fitnese in na vadbe joge ter pilatesa. Ste tudi vi med tistimi, ki entuziastično obiskujejo prvih nekaj ur in potem se vam v urnik umestijo druge obveznosti? V svoj koledar is zapišite vse ure vadbe za nekaj mesecev vnaprej in tako vse ostale obveznosti prilagajajte vadbi. Boste videli, zagotovo vam bo uspelo!