3 skrivnosti žensk, ki izgledajo mlajše, kot so v resnici

''Skrivnost'' je v 3 stvareh, ki delajo nekatere ženske večno mlade.

Kaj imajo skupnega ženske, ki izgledajo mnogo mlajše, kot so v resnici? Skrivnost je v 3 rečeh…

Znanstveniki s Harvarda so za kozmetično znamko Olay izpeljali veliko raziskavo, s katero so se poglobili v proces staranja ženske kože v različnih starostnih obdobjih. Kakšni so bili izsledki, se sprašujete?

Okoli 10 odstotkov žensk se bistveno počasneje stara od ostalih predstavnic ženskega spola, njihova koža je dalj časa nežnega in gladkega videza, o gubicah pa se začnejo skrbeti mnogo kasneje kot preostale. V čem je njihova ”skrivnost”, torej?

Zanimivo je, da za počasnejše staranje kože in dalj časa mladosten videz niso krivi geni, kot se številni radi sklicujejo nanje, pač pa aktivnost gena, ki je odvisna od starosti ženske, letnih časov in bioritma. Z leti se namreč aktivnost genov zmanjšuje, kar povzroči šibkejšo proizvodnjo kolagena, s tem pa se v večini primerov pojavi tudi pospešeno staranje kože.

Rezultati raziskave so privedli do zaključka, da na proces staranja kože lahko vpliva ženska sama, a le z dobrimi življenjskimi navadami in skrbno nego kože po obrazu in preostalem telesu.

Razkrivamo 3 dejavnike, ki občutno vplivajo na aktivnost genov, hkrati pa so to tudi 3 skupne navade žensk, ki izgledajo izjemno dobro za svoja leta.

1. Krema z zaščitnim faktorjem

Izberi dnevno kremo, ki vsebuje (vsaj) 20 SPF faktor. Po višjem faktorju pa posezi v poletnih mesecih, ko ne pozabi zaščititi nobenega dela odkrite kože.

2. Vlaženje je izrednega pomena

Ženske, ki nimajo problemov s suho kožo, so v raziskavah pokazale manj znakov staranja kože. Poleg zadostne količine popite vode je za hidratacijo kože pomembna tudi uporaba vlažilne kreme, ki daje koži svež in zdrav sijaj.

3. Imej se rada!

Ženske, ki se imajo rade, so tiste, ki poskrbijo za zdrav življenjski slog, ta pa vključuje redno telesno aktivnost, zdrav način prehranjevanja in dobre vsesplošne navade. Naj se tvoja notranja mladostna plat pokaže tudi od zunaj!