10 nasvetov za popolno kožo!

Razkrivamo 10 stvari, ki jih počnejo dekleta s popolno kožo!

Za popolno kožo ni pomembno le redno čiščenje le-te, pač pa na videz kože vplivajo tudi drugi dejavniki in koraki v negi. Če imate prijateljico, ki jo na eni strani obožujete, na drugi strani pa do nje zaradi njene popolne kože gojite ljubosumje in lažjo obliko sovraštva, naj vam zaupamo, da bo z nekaj vztrajnosti in discipline kmalu lahko ona zavidala vam. Kako? V nadaljevanju vam razkrivamo 10 skrivnosti, ki se jih poslužujejo dekleta s popolno kožo:

1. Vedo, kako uporabljati suho krtačo: Miranda Kerr pred tuširanjem kožo masira s suho krtačo, saj to pospeši krvni obtok in čiščenje limfe.

2. Na obraz dajejo pravo hrano: Maske z jogurti, bananami, avokadom, medom, kavo, sladkorjem in drugimi živili so vam najbrž poznane, receptov, kako jih napraviti pa obstaja ogromno. Eden izmed najbolj enostavnih je, da mešanico medu in sladkorja vmasirate v kožo in jo tako poživite.

3. Nikoli ne pozabijo na vlažilno sredstvo: Mnoge zvezdnice priznavajo, da je največja skrivnost njihove zdrave in sijoče kože v tem, da nikoli ne varčujejo pri nanosu bogato vlažilne kreme.

4. Uporabljajo le izdelke, ki ustrezajo njihovemu tipu kože: Ko enkrat najdete prave izdelke za nego vašega tipa kože, bo vaša negovalna rutina postala precej enostavnejša kot sicer.

5. Ob besedi piling se jim zasvetijo oči: Lea Michele prisega na doma narejenega, vanj pa vmeša rjavi sladkor, morsko sol in olivno olje, sicer pa v specializiranih trgovinah obstaja cela vrsta pilingov, ki bodo poskrbeli za boljšo cirkulacijo, odstranili odmrlo kožo in koži povrnili sijaj.

6. So prave profesionalke v rabi korektorja: Ste mislili, da so v kozmetičnih torbicah zvezdnic nepogrešljivi dragi pudri, bronzerji ali maskare? Ne bo držalo! Dobro prekrivni korektorji so tisti, ki poskrbijo za popoln naraven videz kože in … popolne “selfie” fotografije.

7. Pod palcem skrivajo vsaj kakšen učinkovit DIY postopek za nego kože: Kristen Bell prisega na osvežujočo rožno vodico, v kateri nekaj kapljic rožnatega olja zmeša z vodo in jo poprši po obrazu.

8. Vedno uporabljajo zaščitni faktor: Amanda Seyfried prisega na Neutrogenin Sunscreen izdelek, ki si ga enostavno razprši po obrazu.

9. Vedo, da led zavzema posebno mesto v negovalni rutini: Ko je vaša koža videti na smrt utrujena, jo umijte z ledeno mrzlo vodo. Ne samo, da vas bo zbudila, zožala bo tudi vaše pore, zaradi česar bo koža bolj gladka in napeta.

10. Nikoli, ampak res nikoli, ne pozabijo na umivanje obraza: Ne glede na to, kako utrujeni in leni ste, nikoli ne pozabite na čiščenje obraza. Spanje z umazano in naličeno kožo je za vašo kožo strup.