Za nekatere »it« torbica za druge »grdi žabec«

Kaj pa menite vi?

Švedska znamka Acne je z novo torbico, ki nosi ime Musubi, požela precej zanimanja. Zagotovo gre za enega najbolj opaznih modelov ta trenutek, predvsem po zaslugi kričeče zelene barve. Mnogi modni navdušenci so se v novo modno stvaritev znamke Acne zaljubili, spet drugi jo primerjajo z »grdim žabcem«.

Če ste morda ob pogledu na vozel pomislili, da gre za popolno naključje, imajo pri znamki Acne pripravljen odgovor. Vozel je vse prej kot le estetski, skriva namreč globlji pomen, saj so zanj oblikovalci našli inspiracijo pri japonski modi. Spominja namreč na tako imenovan »obi«, trak, ki je del tradicionalnih japonskih oblek oziroma kimona.

Torbica Musubi je že požela nemalo zanimanja na ulicah modnih metropol. Opazili smo jo pri danski trendsetterki Pernille Teisbaek, blogerki Susie Lau (Susie Bubble) in še marsikje drugje. Obstaja v treh velikostih – velika shopper, manjša za nošnjo preko ramena in clutch verzija. Cena se giba nekje od 900 do 1500 evrov, najbolj opazna pa je prav živo zelena barva, ki je predmet številnih debat na družbenih omrežjih. Je vam všeč?