Veste, kateri modni kosi so to poletje najbolj iskani?

GLAMI.si, edinstven modni iskalnik, prinaša analizo modnih izdelkov, ki smo jih Slovenci v toplejših mesecih najbolj iskali

Pandemiji še kar ni videti konca, a ko gre za modo, potrošniki razmišljajo drugače kot v enakem obdobju lani. GLAMI.si, edinstven modni iskalnik, je analiziral, po katerih modnih izdelkih letos ljudje povprašujejo pogosteje kot v enakem obdobju lani. Iskanje oblek, sončnih očal in oblačil za plažo prek spleta se je po vsem svetu povečalo. Vpliv cepljenja in omilitev epidemioloških ukrepov je povečalo povpraševanje po modnih izdelkih, pa tudi po izdelkih, povezanih s potovanji in prostim časom.

Se v Sloveniji dogaja enako?

V Sloveniji so ljudje šele zdaj začeli osveževati svoje garderobe z več modnimi artikli. Po podatkih modnega iskalnika GLAMI.si so se od začetka poletja naročila in iskanja povečala za več kot 100 odstotkov. Trenutno so med Slovenkami najbolj iskane obleke, po katerih se je povpraševanje povečalo kar za 233 odstotkov in torbice s povečanjem povpraševanja za 189 odstotkov. Nič manj impresiven ni podatek, da se je povpraševanje po kopalkah v primerjavi z lanskim junijem povečalo za 182 odstotkov, po japonkah in sandalih pa za 264 oziroma 154 odstotkov.

Slovenci poletne garderobe nismo kupovali vnaprej

Previdnost in finančna negotovost sta še naprej pomembna dejavnika pri odločanju za prenovo poletne garderobe. Slovenci smo junija v primerjavi z majem več porabili za poletne kose, kot so kopalke, sandali in pokrivala. Prodaja kopalk je zabeležila 156-odstotni skok, zdaj pa moramo le še počakati, kaj nam bodo prinesli dodatni poletni popusti in ali bodo japonke še naprej ostale najbolj iskan kos na tem edinstvenem modnem iskalniku.

Če se želite pripraviti na zimo ali obnoviti poletno garderobo, lahko na GLAMI.si najdete svoje najljubše modne kose. Če niste prepričani, kje najti to kar iščete, uporabite možnost vizualnega iskanja, ki prihrani marsikatero težavo, saj lahko svoje najljubše modne kose poiščete s pomočjo fotografije.