Tri prve dame – tri modne ikone

Znan pregovor pravi, da za vsakim uspešnim moškim stoji ženska...

Znan pregovor pravi, da za vsakim uspešnim moškim stoji ženska in nekateri najbolj znani svetovni voditelji se lahko pohvalijo s soprogami, ki so več kot le okrasek k njihovi uspešni politični karieri. Naslednje tri prve dame so stopile iz sence svojih soprogov in postale modne ikone sedanjega časa.

MELANIA TRUMP

Melania Trump je že od prvega dne, ko je postala prva dama ZDA dala slutiti, da se rojeva nova ikona stila. 47-letnica s svojim stilom blesti, kot še nobena prva dama doslej in je že sedaj ostra konkurenca ikoni stila in nekdanji prvi dami ZDA Jackie Kennedy.

Sevničanka s svojim brezhibnim izborom oblek na vsakem koraku prejema hvalospeve najuglednejših modnih strokovnjakov. Postala je modna muza Steffana Gabanna, ki jo primerja celo z italijansko divo Sophio Loren. Melania si doslej še ni dovolila modnega spodrsljaja, kar ji priznavajo tudi številni ugledni modni strokovnjaki. Še najbolje je njen okus za modo opisal znani stilist Phillip Bloch: »Ona preprosto ve, kaj ji najbolj pristaja. Melania tudi minimalizem spremeni v pravo razkošje.«

JULIANA AWADA

Za argentinsko prvo damo Juliano Awada modni poznavalci pravijo, da se lahko zlahka postavi ob bok vedno glamurozni Melaniji. Atraktivna soproga argentinskega predsednika pleni pozornost kjerkoli se pojavi. Visokorasla in vitka rjavolaska slovi po svoji prefinjeni eleganci. Ameriški Vogue jo je celo uvrstil na seznam najbolje oblečenih žensk v letu 2016.

43-letna lepotica je končala študij na Oxfordu in je že od malih nog povezana z modnim svetom. Njena družina je namreč lastnica tekstilnega imperija Awada. Juliana neguje mladostni stil, ki je prikupna kombinacija ležernosti in sofisticiranosti. Tako jo lahko opazimo v kreacijah prestižnih modnih znamk, kot so Valentino, Prada, Saint Laurent in Stella McCartney, po drugi strani pa obožuje tudi bolj preproste kose, še najraje ima kavbojke. Za svoje stajlinge skrbi sama. »Glede na to, da sem življenje posvetila modi, ne potrebujem ob sebi nekoga, ki bi mi za mastno plačilo dajal nasvete. Sama izberem, kaj bom oblekla,« pravi Juliana Awada.

BRIGITTE MACRON

Prvo damo Francije, ki je omrežila srce 24 let starejšega moža in francoskega predsednika Manuela Macrona, zaradi starostne razlike do svojega moža, elegance in glamurja, pogosto primerjajo z Melanio Trump. Svetlolasa Brigitte je pri 64-ih letih videti mladostna, brezhibno urejena in elegantna. S svojim drznim in šik stajlingom ter vitko postavo, privablja poglede kjerkoli se pojavi.

Gospa Macron velja za pravo modno navdušenko. Ni je strah prekršiti ustaljenih modnih pravil in nemalokrat si privošči kreacije, ki so v modnem svetu označene kot »neprimerne« za žensko njenih let. Tako se Brigitte samozavestno pojavi tudi v Balmainovih kreacijah, ki jih sicer obožujejo dvakrat mlajša »it« dekleta, kot sta denimo Kendall Jenner in Gigi Hadid  Nima zadržkov pred kratkimi krili, obožuje Louisa Vuittona in rada nosi Moncler jakne.

Foto: Getty