Tenis stil: tako preprost, a tako šik

Šik je preprost in basic. Poiščite inspiracijo v tenis stilu.

Ni vam treba obvladati igre tenisa, da obvladate modni stil inspiriran po stilu teniških igralk.

Stil s teniških igrišč se je letos pojavil pri nekaterih dizajnerskih kolekcijah in posledično tudi pri ponudnikih hitre mode. A če smo iskreni je ”tenis stil”, ki bazira na preprostih oblačilnih kosih, nevtralnih barvah in čistih, nezahtevnih krojih, prisoten že vrsto let. Ste bili pozorni nanj? Za kraljico takšnega modnega stila še vedno velja Farrah Fawcett, ki je bila velika modna ikona 70-ih.

Tenis stil je prepoznaven po polo majicah s kratkimi rokavi, blejzerjih kratke dolžine, ravno krojenih kratkih hlačah, po zadnjih modnih napovedih pa ga lahko popestrite s plisiranimi oblačilnimi kosi in trendovskimi tenis copati, v kolikor zares sledite vsem modnim aktualnostim.

Fendi, Marni in Alaia so v zadnjo kolekcijo vključili kar nekaj mikavnih modnih kosov, ki jih lahko upravičeno prištevamo k ”tenis stilu”. Cenejšo alternativo ponuja s.Oliver, ki ima v svoji stalni ponudbi daleč največ basic oblačil in modnih dodatkov, kakor tudi H&M. Idealna oblačila pa lahko najdete tudi v Marelli, Zari, Weekend Max Mari in Mangu.