Tejajeglichdesign (še naprej) osvaja Slovenijo!

Izdelki, pod katere se podpisuje modna oblikovalka Teja Jelič, med Slovenkami postajajo vse bolj priljubljeni.

Vaše kreacije spremljamo že kar lep čas in upam si trditi, da skoraj ni modne navdušenke, ki vas ne bi poznala. Koliko časa je minilo od vaše prve torbice?
Prva torbica oz. nahrbtnik je bil izdelan marca 2015 in ne morem verjeti, da je tega že skoraj sedem let. In kot seveda – prvega ne pozabiš nikoli, je bil izdelan za mojo zelo dobro prijateljico, zato ga še vedno hrani.

Ste prvo ustvarili sami?
Prvi dve leti sem delala popolnoma sama, od ideje do zasnove in do seveda končnega izdelka. Vsak začetek je težak, zato je bilo tudi tukaj potrebno vložiti vso energijo in biti nekako ‘vse v enem’ – modna in grafična oblikovalka, šivilja, marketing guru, model, finančnik in še kaj bi se lahko našlo. Se mi pa zdi pomembno, da v svojem podjetju spoznaš vse ‘poklice’, ki te spremljajo, saj je dandanes potrebno za uspeh več kot le samo ideja.

Ste kdaj šteli, koliko torb je že nastalo v vaši kolekciji?
Te številke sicer ne poznam, res pa je da včasih kakšen model izdelamo samo enkrat, določeni modeli pa so enostavno prodajni hiti, zato so izdelani večkrat.

Kaj pa Slovenke – koliko Slovenk ima vašo torbo v omari?
Med Slovenkami so torbice Tejajeglichdesign postale v zadnjih letih res zelo priljubljene, kar me nadvse veseli. Še bolj pa me razveseli, da so stranke zadovoljne in se vračajo h nakupu novih modelov, daril za bližnje in s tem podpirajo slovenske izdelke oz. domače podjetje.

Ko človek spremlja vaš Instagram, dobi občutek, da je vaše življenje pravzaprav življenje zvezdnice. Kako pa v resnici poteka vaš delovni dan?
‘Instagram življenje’ so seveda samo utrinki iz običajnega življenja. Velikokrat pa poudarimo ljube trenutke ki jih želimo deliti s svojimi sledilci, oziroma,z moje strani, takrat, ko imam par sekund časa. Zjutraj, ko preganjam mojega sinčka naj pohiti, saj zamujava v vrtec in vse leti po zraku, niti ne pomislim na dokumentiranja teh trenutkov (smeh). Se mi zdi pa da je v takšnem poslovnem svetu, kot ga imam jaz, kar pomembno biti del te ‘Instagram družine’ ,saj se konec koncev večinoma prodaje zgodi ravno na spletu.

Kaj je tisto, kar vas najbolj osrečuje?
Predvsem osebe oziroma moji bližnji. Sreča je zame v lepih, iskrenih izrečenih besedah, objemu in dejanjih. Da imam ob sebi ljudi ki se lahko kadarkoli zanesem na njih in obratno. Seveda me dodatno dopolnjuje podjetje,potovanja … Ampak spet, nič od tega me ne bi osrečilo brez mojih bližnjih.

V vašem asortimanu najdemo precej torb, torbic, nahrbtnikov denarnic in še in še. Katera kolekcija je trenutno največji hit?
So ljudje ki so bolj za klasiko in so ljudje, ki imajo radi ekstra vpadajoče torbice. Morda je tudi odvisno od letnega časa. Morda lahko izpostavim torbico “Designer bag”, saj so nad njo dame res navdušene.

Na katero pa prisegate sami? Katero najraje nosite?
Ko izdelamo nov model, ga moram seveda takoj preizkusiti, fotografirati in predstaviti. Tako kot vsaka ženska sem najbolj vesela takrat, ko imam novo torbico. (smeh)

Če bi lahko izbrali eno barvo, katera bi to bila?
Beige (smeh).

Kakšna pa je zgodba z vašim parfumom? Kako to, da ste lansirali svojega?
Poleg ponudbe torbic sem želela ustvariti še en produkt, ki bi ga ženske z veseljem in ponosom nosile. Porodila se je ideja za parfum. Menim, da je dodatna ponudba prav osvežujoča in dobrodošla, nekaj novega.

Svojo ponudbo ste razširili tudi na oblačila, na trenirke in kape.  Ali to predstavlja popolnoma nov izziv?
Čisto novi izziv sicer ne. Pred leti sem se kot oblikovalka oblačil ukvarjala prav s tem, saj sem imela vso potrebno znanje in orodje. Ponovno pa smo malce razširili ponudbo še za ljubitelje trenirk, plaščev in kapic.
Nekega dne pa bi si želela, da je ženska od glave do pet lahko oblečena v TejaJeglichDesign modne kose.

Pred kratkim ste začeli sodelovati tudi z oblikovalko nakita?
Res je, z Manco se poznava že dlje časa. Zdi se mi da imava zelo podoben stil in se najini kosi zelo lepo dopolnjujejo.

Kakšna sodelovanja se še obetajo v prihodnosti?
Kot umetnica zelo rada ustvarjam in obožujem izzive, s tem pa tudi nova sodelovanja. Komaj čakam, da se ponovno odpre kakšna nova zgodba.

Nam zaupate, kakšni so trendi pri torbicah v prihajajoči kolekciji pomlad/poletje 2022? Majhne ali velike, pisane ali bolj umirjene?
Naslednje leto bomo v kontrastih in različnih materialih, ki se med seboj prepletajo. Načeloma še vedno prisegamo na nekoliko manjše torbice, bo pa pestra paleta barv, od citronasto rumene do nostalgično zelene.

Fotografije: Jernej Šerjak, Jernej Jelen in osebni arhiv