Sladko Melanijino maščevanje

Naprej so ji obrnili hrbet, zdaj se borijo za njeno pozornost.

Vse od ameriških volitev, ko se je pojavila v belem kombinezonu Ralpha Laurena, je dala Melania Trump slutiti, da se rojeva nova stilska ikona. 47-letnica s svojim stilom blesti, kot še nobena prva dama doslej in je že sedaj ostra konkurenca Jackie Kennedy, ki velja za največjo modno ikono med prvimi damami ZDA. Toda še nekaj mesecev nazaj so prvi Slovenki v Beli hiši številni najbolj znani modni oblikovalci eden za drugim obračali hrbet. In mnogi med njimi se zdaj upravičeno tolčejo po glavi.

Številne prestižne modne znamke namreč niso želele podpreti novega predsednika Donalda Trumpa, z njim pa tudi ne prve dame in ta se je na začetku znašla v neprijetni situaciji. Toda tisti redki modni oblikovalci, ki so ji ponudili zadnjo bilko rešitve, si zdaj zadovoljno manejo roke.

Sevničanka daje s svojim brezhibnim izborom oblek, vsem tistim oblikovalcem, ki so ji dali košarico, na vsakem koraku vedeti, da so naredili veliko napako. Za svoj stil oblačenja prejema hvalospeve najuglednejših modnih strokovnjakov. Briljirala z različnimi stylingi tistih modnih kreatorjev, ki so ji kljub vsemu stali ob strani, saj so se zavedali, da je to modra poslovna odločitev. Nad Melanio je še posebej navdušen Steffano Gabanna, ki ima prvo damo za svojo muzo. Primerja jo celo z italijansko divo Sophio Loren, modne kritike pa je Melania povsem navdušila v Dolce & Gabanna jakni s cvetličnim vzorcem, ki stane vrtoglavih 46.000 evrov. Ko se je nedavno v njej pokazala na Siciliji, so jakno kljub astronomski ceni v hipu razprodali.

Brezhiben stil prve dame je tako njeno najbolj sladko maščevanje tistim modnim oblikovalcem, ki so ji je ob izvolitvi Donalda Trumpa obrnili hrbet. Seznam je dolg – Tom Ford, Marc Jacobs, Zac Posen, Christian Siriano, Sophie Theallet – medtem ko so Ralph Lauren, Michael Kors ter Dolce & Gabbana ves čas trdno podpirali Melanio.

»Ljudje iz modnega sveta se pretvarjajo in niso dosledni. Počasi so se začeli zavedati, da gre za lepo žensko, ki je poročena s predsednikom in ko obleče njihovo kreacijo, je to velika čast,« trenutno situacijo ponazarja Pulitzerjeva nagrajenka Robin Givhan.

Na Melanijin naslov tako sedaj vsakodnevno prihajajo paketi z dizajnerskimi oblekami in prva dama je tista, ki izbere, kaj bo nosila. Ostali kosi se vrnejo pošiljatelju, je razkril modni stilist Phillip Bloch in dodal: »Ona preprosto ve, kaj ji najbolj pristaja. Melania tudi minimalizem spremeni v pravo razkošje.«

Foto: Getty