10 kosov oblačil, ki jih moški obožujejo na ženskah

To je moškim všeč na ženskah...

Žensko telo je najlepše videti golo, se bi verjetno glasil najpogostejši odgovor moških na vprašanje, kakšna obleka jim je na damah najbolj všeč. Toda moški so po naravi lovci, zato imajo radi, da njihovo “lovišče” ostane nekoliko prikrito in skrivnostno, da bi ga lahko sami raziskali. Prav prikrivanje gole kože pogosto še dodatno spodbudi moško domišljijo in sodeč po anketah, so jim ženske najbolj privlačne takrat, ko oblečejo katerega izmed naslednjih 10 kosov oblačil.

1. “Pencil” krilo

Kljub stereotipu, da imajo moški najraje mini krila, pa jih ima kar 60 odstotkov raje krila, ki se končajo nekaj centimetrov nad koleni, kar je ravno prav, da se razkrijejo ženske noge, a še vedno ne preveč. Najbolj jim je všeč ozko krojeno (“pencil”) krilo, ki poudari postavo v obliki peščene ure.

2. Bela (spodnja) majica

Ta enostaven kos oblačila je za vsakega četrtega moškega nekaj najbolj seksi, kar lahko obleče ženska. Preprosta bela majica se zdi moškim seksapilna zato, ker je nekoliko prozorna in jih spominja na posteljo…

3. Podvezni pas z nogavicami

Nič presenetljivega. Kar za 87 odstotkov moških ni na ženskem telesu nič bolj erotično, kot par fatalnih nogavic s podveznim pasom.

4. Pajkice ali legice

Nekoč je veljalo, da so pajkice nosljive izklučno na urah telovadbe, toda moškim se zdijo ženske v njih privlačne zlasti iz dveh razlogov: v njih dajejo vtis seksi in dostopnega dekleta iz soseščine, poleg tega pa ta oprijeti kos oblačila poudari zadnjico in noge, kar moški seveda obožujejo.

5. Rdeča obleka

Dve tretjini moških si želi svojo partnerko videti v elegantni rdeči obleki, saj ta po njihovem najbolj poudari ženstvenost.

6. Brazilke

Če mislite, da imajo moški najraje tangice, se motite. Seveda so jim všeč, toda spodnje perilo z nekaj več materiala, dovoljuje tudi več prostora za domišljijo in brazilke opravijo to nalogo za čisto petko.

7. Srajca

Ta praktičen kos oblačila, primeren za vsakodnevne opravke, se zdi seksi 72 odstotkov moškim. Prostor za njihovo domišljijo predstavlja zlasti počasno odpenjanje gumbov.

8. Odkrit hrbet

Veliko žensk, ki želijo privabiti moške poglede, izbere obleko, ki poudari njihovo oprsje. Seveda se moški ne bodo prav nič pritoževali, vendar pa jih kar 87 odstotkov meni, da je še bolj seksi in elegantna obleka, ki razgali zapeljiv ženski hrbet.

9. Petke

Visoke petke so stereotip, ki še kako drži, saj kar 91 odstotkov moških meni, da je to najbolj seksi ženska obutev. A kljub temu moški nimajo radi previsokih petk, še posebej če ženska v njih ne zna hoditi.

10. Ozke kavbojke

Vsakemu drugemu moškemu se zdi ženska v oprijetih kavbojkah že v osnovi seksi. Poudarek je seveda na dobrem kroju, ki poudari zadnjico.

Foto: Shutterstock/Dreamstime/ShopStyle