Nerealističen trend, ki ga nikar ne poskušaj doseči

Odločno "ne" novemu trendu!

Najprej se je v pojavil razmak med stegni (t.i. »thigh gap«), ki je za mnoge ženske nedosegljiv že zaradi konstitucije in naravne postavitve bokov. Zdaj pa je svet obnorel nov trend, imenovan trebušna razpoka (t.i. »ab crack«), ki izgleda kot plitev definiran jarek, ki teče po sredini trebuha. Tehnično poimenovanje za tak razmak med trebušnimi mišicami je linea alba, katerega širina je genetsko pogojena.

Čeprav slike fotomodelov in zvezdnic na socialnih omrežjih dajejo vtis, da gre za novo normo popolnega bikini telesa, naj te to ne zavede. Vsak izmed nas lahko okrepi svoje trebušne mišice in z izbranimi vajami za moč poudari njihov videz. Same oblike mišic pa ne moremo spreminjati, saj je struktura samih mišic pri vsakomur drugačna. Zato nikar ne poskušaj na vsak način doseči trenutno opevane razpoke!

Tak cilj preprosto ni realen in vsekakor ni vreden truda in odrekanj. Dober občutek o svojem telesu bi moral biti končni cilj vsakega vadbenega načrta in ne nikakršna razpoka, razmak med stegni ali kateri koli nerealističen trend, ki sledi.

foto: Instagram