Modni vzorci: Zeleno listje namesto cvetja?

Lahko vzorec zelenega rastlinskega listja zamenja že tako priljubljen cvetlični vzorec?

Je cvetlični vzorec zares nenadomestljiv? Tokrat se mu ob bok postavlja vzorec rastlinskega listja. Kdo od njiju je večji trend letošnjega poletja?

Vzorec listja se je v tekoči sezoni že dodobra usidral med najvišja mesta najpopularnejših modnih trendov in upravičeno lahko trdimo, da bi lahko resno konkuriral že tako vseprisotnemu cvetličnemu vzorcu.
Modni oblikovalci in znamke hitre mode so za letošnje poletje presedlali na motiv palmovega listja, bananovega ali drugega že videnega in uporabljenega rastlinskega simbola. Tudi ”hipsterska” monstera je našla svoje mesto na oblačilnih kosih, kjer je jasno, da je tudi to ena izmed vrst listja, na katero oblikovalci najbolj aplicirajo.

Listnatih motivov v premnogih zelenih odtenkih ne manjka v kolekciji Dolce&Gabbana, Johahha Ortiz, Max Mara (prepoznavni suknjiči, ki se jim obeta opazna ”Instagram slava”) in tudi F.R.S For The Restless Sleepers, ki so najbolj moden rastlinski vzorec prenesli na svilene hlače. Primanjkljaja svežih in poletnih listov pa ne bo čutiti niti pri Zari.