Modne zapovedu: jesen v znamenju nevtralnih barv

Kaj nam razkriva GLAMI-jev vodič za jesenske trende 2023?

Jesenski modni trendi za leto 2023 so tukaj, da nam pomagajo ponovno najti ravnovesje. Vzdušje lahko opišemo kot umirjeno, z garderobo, sestavljeno iz zaželenih kosov, ki ne pritegnejo preveč pozornosti in so preprosti, a večno klasični. To pomeni, da morate na svojo kapsulno garderobo pogledati z novega zornega kota, pri tem pa ne pozabite biti praktični in modri pri izbiri oblačil ter se osredotočiti na tisto, kar resnično potrebujete.

Očarljiva paleta barv: modni trendi jesenskih barv

Letošnja jesensko-zimska sezona se nagiba k preprostosti, kar se odraža tudi v barvni paleti. Pozornost neizogibno pritegne večno klasična rdeča, vendar je letošnja jesen posvečena predvsem nevtralnim tonom, kot so siva, bela in črna. Tudi na modnih brveh opazimo prisotnost modre in rjave barve. Seveda pa ne smemo pozabiti niti na roza barvo, saj ‘Barbie stil’ še naprej zaseda posebno mesto v svetu modnih trendov. Analiza podatkov, ki jih je pred kratkim zbral GLAMI, vodilni modni iskalnik v Sloveniji, kaže, da se trendi že odražajo v najbolj priljubljenih barvnih kombinacijah. Zaradi brezčasnosti in klasičnosti trenutno pozornost pritegnejo kombinacije sive in bež, rdeče in črne ter rjave in bež.

Eleganca preprostosti: ključni kosi preprostega videza

Ko razmišljamo o udobnem, cenovno dostopnem in celodnevnem outfitu, so kavbojke, bela srajca, črna obleka, mokasini in velika usnjena torba (po možnosti v nevtralni barvi, kot je črna) stil, ki ga je vredno nositi skozi vso sezono. Jesen ne bi bila popolna brez vsaj enega popolnoma črnega outfita iz naše garderobe. Totalna črna kombinacija nikoli ne gre iz mode. Da ga obogatite, lahko eksperimentirate z različnimi teksturami, kot so kašmir, saten in usnje. Ne smemo pozabiti niti na usnjene jakne in sakoji – so klasični kosi oblačil, ki nas vedno znova razveselijo. Tokrat so na vrhu trendov vsekakor ‘oversized’ kroji.

Od koraka do stila: vodnik po jesenskih čevljih in dodatkih

Med najbolj priljubljenimi kategorijami pri GLAMIju so čevlji in torbe. Zdaj je čas, da se začasno (seveda ne za vedno) poslovite od sandalov in svojo garderobo osvežite z najudobnejšimi jesenskimi čevlji, vključno z vašimi najljubšimi supergami in škornji. To jesen so nepogrešljive bele superge, ne zaostajajo pa niti retro modeli in veliki čevlji. Škornji so prava jesenska klasika, v letu 2023 pa postajajo še bolj vsestranski. Elegantni škornji Chelsea in robustni škornji na vezalke, kot so Dr. Martens, se zlahka prilegajo različnim slogom. Kar zadeva torbe, obstajajo različni trendi, npr. prevelike torbe, podaljšane torbe ali torbe z ročajem, a preprosta, subtilna in – kar je najpomembneje – privlačna torba, ki odraža glavni trend. To lahko opazimo tudi med tremi najboljšimi blagovnimi znamkami med uporabniki GLAMI, in sicer: Guess, Liu Jo in Nike. Glavni značilnosti teh znamk sta preprostost in večna eleganca.

Ne glede na vaš osebni stil, proračun ali potrebe, to jesen izberite pametne in preproste odločitve. Kombinirajte svoje obstoječe klasične kose z novimi dodatki, ki bodo sčasoma postali klasika, in jih kombinirajte, kot se vam zdi primerno. Ko kupujete oblačila, pomislite na to, kako se bo nov kos ujemal z obstoječimi kombinacijami v vaši omari, ne le na to, kako bo izgledal v tem trenutku ali za določen dogodek. Tako boste »ustvarili« garderobo, ki ni samo modna in trendovska, ampak tudi večno aktualna, svoje kose pa boste z veseljem nosili še dolgo!