Modna pravila, ki bi jih morala poznati vsaka ženska

Sloviti Giorgio Armani razkriva 5 ključnih modnih zapovedi za vsako žensko.

Giorgio Armani je zadnjih 40 let pojem svetovne mode. Če obožujete preprosto eleganco, potem je ta modni vizionar prava oseba za vas. 83-letna legenda italijanske mode je za Net-a-Porter razkril nekaj osnovnih modnih pravil, ki bi jih morala poznati vsaka ženska.

Leta niso pomembna

»Ni lepote brez osebnosti in inteligence. Resnična lepota je harmonija telesa in duha. Je način izražanja in sofisticiranosti. Ženska z izbranim modnim okusom ve, kaj želi in hkrati ostaja zvesta svoji ženstvenosti,« pravi Armani.

Cate Blachett, Nicole Kidman, Naomi Watts in Jessica Chastain so njegove priljubljene modne muze, ki to dokazujejo. »To so ženske, ki imajo občutek za mero ter eleganco in niso nikoli modne žrtve,« je povedal slavni modni kreator.

Udobje je ključ do uspeha

Armani obožuje stari glamur, ki ga skuša na svojstven način vedno znova obuditi. Prisega na čist in preprost stil: »Pri večernih toaletah vedno poudarjam preprostost in naravnost. Moje obleke so sofisticirane, a hkrati udobne in elegantne. Moje kreacije niso nikoli pretirano kričeče in moteče vpadljive.«

Obleka mora privabljati poglede

»Elegantna ženska obleka mora imeti prefinjen šarm –biti mora glamurozna in hkrati preprosta za nošenje. Še zlasti, če nosite suknjič na goli koži, ki deluje elegantno in seksi,« pravi Armani.

Ni vse v visokih petah

»Dolga obleka v kombinaciji z nizkimi elegantnimi čevlji brez pete, s sofisticirano torbico – to je styling, ki bi ga morala poskusiti vsaka ženska,« svetuje Armani, ki poudarja, da seksapil ni nujno povezan z visokimi petkami.

Nikoli ne pretiravajte

»Če želite iz domače garderobe sestaviti najboljšo možno kombinacijo, potrebujete veliko izkušenj in občutka za estetiko. Toda najpomembnejša prii tem je osebnost, ki je ključen modni detajl. Preprostost in naravnost sta najmočnejši modni orožji,« trdi Armani, ki pravi, da je vsako pretiravanje korak v napačno smer.