Kako je Vogue napadel modne blogerke. In kako odgovarjajo one.

Padale so grde besede!

Na modnem področju trenutno divja prava vojna. Vogue uredniki so se v članku »Ciao, Milano! Vogue.com’s Editors Discuss the Week That Was«, kjer so strnili vtise z Milanskega tedna mode, dotaknili tudi blogerjev. Tokrat o njih niso govorili kot o modnih ikonah ali trendsetterjih, temveč se jih dotaknili na nekoliko bolj grob način. Označili so jih kot patetične in obupane ter jih dodobra pokritizirali. Očitno so šli tokrat korak predaleč. Skupaj so stopili najvplivnejših izmed njih se Vogue-u postavili po strani.

Kaj točno Vogue uredniki blogerjem očitajo? Očitajo jim, da se pred revijami dobesedno nastavljajo fotografom in na vsak način želijo, da so ujeti na čim več fotografijah (in tako »ustavljajo promet«). Kot patetične so označili tiste, ki med revijami spreminjajo svoje stajlinge. Mnoge »street style« oprave pa so označili kot katastrofalne. Dotaknili so se tudi tega, da si blogerji sposojajo obleke, modne dodatke in celo fotografsko opremo, samo da bi na modnem tednu bili opaženi. Spet drugi, da so se prodali modnim znamkam in okoli paradirajo kot oglasni panoji. Kritizirali so tudi tiste, ki sedijo v prvi vrsti na modnih spektaklih in »izgledajo naravnost smešno« ter spremljajo družbena omrežja.

Mnogi blogerji po vsem svetu so se opazkam odzvali na družbenih omrežjih. Tako so na primer Susie Lau (Susie Bubble), Bryanboy, Aimee (Song of Style) so že podali svoje mnenje in Vogue-u vrnili kost. Označili so jih kot hinavske. Po eni strani si želijo izkoristiti plod njihovega dela, hkrati pa ogromen del njihovih izdaj krasijo kaj drugega kot reklame. Celotna njihova izdaja prav vsakega izvoda je velika oglaševalska kampanja. Aimee je celo opozorila, da je njihova pariška izpostava prava iz Milanskega tedna mode od nje želela pridobiti nekaj outfit fotografij. Naključje pa tako. Pa vi, na kateri strani ste?