Jih ljubite ali sovražite? GLAMI razkriva trende, ki jih kupci ne želijo videvati na ulicah!

Evropejci iz devetih držav so imeli priložnost za en dan postati »modna policija« ter opozoriti na sloge, trende in navade, ki smo jih vsaj enkrat v življenju že preizkusili, čepra

Več kot 27.000 obiskovalcev GLAMI, vodilne platforme za odkrivanje mode v Sloveniji, Grčiji, Romuniji, Madžarski, Bolgariji, Španiji, na Hrvaškem, Češkem in Slovaškem je imelo priložnost izraziti svoje pomisleke na vprašanje Za katere navade in trende si želite, da bi izginili iz ženske garderobe? Pri GLAMI verjamemo, da je moda za vsakogar, ne glede na slog, starost ali videz. Počutite se samozavestno v svoji koži, starosti in tipu postave ter se izrazite z modo! Zanimalo pa nas je, kateri so najmanj priljubljeni trendi pri obeh spolih! Kakšni so bili torej njihovi odgovori?

Najbolj nepriljubljeni ženski modni trendi

Kaj pa, če bele nogavice s črnimi čevlji dajejo naši garderobi retro pridih? Zdi se, da je ta staromodni trend, ki se je zaradi priljubljenosti swinga pred leti znova pojavil, najbolj nezaželen med ženskami, moški pa so ga uvrstili na drugo mesto! Očitno gre za vzorec, saj so kot drugi najbolj nepriljubljen trend označili pajkice v kombinaciji z obutvijo z odprtimi prsti. No, bolj se ne bi mogli strinjati! Četudi smo to kombinacijo že videli na modnih brveh visoke mode, pa se zdi, da je tako moški kot ženske v skoraj enaki meri ne marajo niti videti, kaj šele nositi!
Čeprav so devetdeseta leta na mnogih področjih morda spet v modi, pa se za kavbojke z nizkim pasom, ki so jih popularizirale pop zvezde tistega časa, zdi, da bi morale ostati samo kot spomin v foto albumih! Ženske so jih izbrale kot tretji najbolj »nenosljiv« modni kos. Po drugi strani pa so moški izbrali ‘oversize’ oblačila kot peto najmanj priljubljeno izbiro, ne glede na to, kako trendi so ta oblačila danes.

Od lene žene Peggy iz humoristične serije Družina za umret do znanih italijanskih oblikovalcev -leopardji potisk je že desetletja neizogiben del mode. Za evropske moške je bil ta vzorec najbolj nepriljubljen v ženski garderobi, pa tudi ženske so ga uvrstile na svoj seznam top 5 nepriljubljenih. Naj vam bo všeč ali ne, živalski potisk je še vedno eden najbolj ikoničnih in na GLAMI lahko najdete na tisoče izdelkov s tem vzorcem. Zgornji (ali bolje rečeno spodnji) seznam top 5 se konča s še enim trendom iz 90-ih, za katerega se zdi, da je vse prej kot priljubljen, čeprav ga opazimo pri številnih najstnikih! Kratki topi in pasne torbice!

Rezultati so del projekta Fashion (Re)search, serije tržnih raziskav, ki temeljijo na rednem zbiranju podatkov s ciljem posredovati ažurne ter relevantne informacije medijem in trgovcem o trendih na spletnem modnem trgu.