Etiketin klepet z blogerko meseca: Viva la vida

Vse kar še niste vedeli o priljubljeni modni blogerki...

Katja Grudnik je s svojim blogom Viva la vida, praznovala že 5. obletnico ustvarjanja in objavljanja zanimivih modnih vsebin. Idejo za zanimivo ime njenega bloga, pa je Katja dobila pri eni izmed njenih najljubših umetnic, Fridi Kahlo. Da bi Katjo bolje spoznali, smo jo povabili na kratek klepet.

 1. Najgrši modni trend, ki ga nikoli nisi mogla posvojiti?

Kratke hlače do kolen – nekaj let nazaj so se zelo nosile, zdijo se mi porazne. Noge skrajšajo in jih nikakor ne prenesem. Odrezane so tik nad kolenom in mi res niso všeč.

 2. Tvoja najljubša blogerka?

Slovenskih imam več, težko bi izpostavila eno, ker bi drugim naredila krivico. Svetovna pa verjetno Kenza Zouiten, ker jo spremljam že več kot 8 let in sem spremljala njen blog še preden je zaslovela. Všeč mi je, ker je še vedno pristna in “domača”, nikakor ne vzvišena in na blogu še vedno objavlja podobne stvari kot 8 let nazaj, tudi o osebnem življenju in nikakor ni vzvišena kot veliko ostalih, s katerimi se nikakor ne morem poistovetiti in jih zato ne spremljam.

3. S čim te moški odvrne?

Dobro vprašanje! Sem že kar nekaj časa v zvezi, tako da se s tem že dolgo nisem ukvarjala. Verjetno s tem, ko naivno mislijo, da urejene, lepe in uspešne ženske niso tako inteligentne kot moški. To me strašno odbije, moški se velikokrat ustrašijo ženske inteligence.

4. Najdražji kos, ki si ga kadarkoli kupila?

Mislim, da bo tu prišla v poštev kakšna grozno draga paleta senčil od Maca. Jo imam že toliko časa, da sem hvala bogu ceno pozabila. Ne stremim k temu, da so modni kosi dragi, ampak da se tudi s cenejšimi kosi, da narediti dober stajling. Rada imam dostopne stvari. Draga oblačila ne pomenijo dobrega stila.

5. Najbolj nepotreben modni kos, ki si ga kupila na razprodajah?

Vsekakor “še ena usnjena leather jakna”, ki je ne bom nosila tako zelo dobro kot navadno črno.

6. Najljubša barva te sezone?

Rdeča.

7. Kaj je tvoj sanjski poklic?

Jih imam več! Pravnica pri kakšnem kozmetičnem podjetju ali reviji / mediju. Zelo rada bi uskladila svoj hobi z izobrazbo.

 8. Če bi se lahko spremenila za 24 ur v znano osebo, v čigave čevlje bi stopila?

Petra Prevca. Da vidim, kaj vse potrebuješ – da zbereš pogum, da skočiš iz letalnice, haha.

9. Veganski ali mesni meni?

Čim več mesa prosim.

10. Najljubša knjiga

Skrivnost. Poleg knjige za materialno kazensko pravo, ki sem jo “požirala” z zanimanjem.

11. Najbolj šokantna novica zadnjega meseca?

V dobrem smislu vsekakor kakšno zanimivo sodelovanje za blog, v slabem pa teroristični napad v Berlinu, ki se je zgodil le 300 metrov od mojega berlinskega “doma”, kjer ponavadi prebivam ko ga obiščem. Grozno.

12. Slovenka in Slovenec z najboljšim stilom?

Všeč mi je pevka Raiven, ker je tako samosvoja in preprosto HUDA. Drugače pa se s stili Slovencev ne ukvarjam preveč, če sem iskrena.

Foto blog in Instagram Viva la vida