Espadrille: njihova zgodovina in stajling predlogi!

Ste vedeli, kdaj so izdelali prve espadrille in kdo je kriv za njihovo evforijo?

Espadrille so eden najbolj vročih trendov ta hip. Na Pinterestu in Tumblrju boste zagotovo našli malo morje stajling predlogov, modne navdušenke jih namreč enostavno obožujejo. Zakaj? Zagotovo zato, ker so izjemno udobne in lahkotne, hkrati pa zračne in seveda trendi. Primerne so za kombiniranje k vrsti različnih stilov – tako k bolj elegantnim, kot tudi športnim različicam.

ČEVELJ STAR TISOČLETJA
Prve espadrille so bile izdelane stoletja, celo tisočletja nazaj. Arheološki muzej v Granadi hrani kar 4000 let staro različico, ki so jo našli znotraj ene izmed jam. Gre seveda za precej primitivno verzijo, ki pa je okoli 13.stoletja dobila svojo pravo naslednico. Nosil jih je namreč kralj Aragonski, espadrille pa so se prvič začele masovno izdelovati. Podplat iz vrvi je doživel razcvet v 19.stoletju, nosili pa so ga celo vojaki. Okoli leta 1950 se je moda začela bolj resno razvijati in espadrille so se prvič pojavile različici, ki je precej podobna naši. Na naročilo Yves St.Laurenta so izdelali takšne, ki so imele peto in povzročili pravo evforijo. Vmesnih nekaj desetletij do sedaj so prihajale in odhajale iz mode in to sezono so zopet na samem višku popularnosti.

DANES NAJBOLJ TRENDI OBUTEV
Okoli leta 1980 je Sonny Crockett (Don Johnson) jih imel obute v izjemno gledani nadaljevanki Miami Vice. Na prelomu tisočletja nato sicer niso bili najbolj popularna izbira, so pa zato leta 2013 se v velikem metu vrnile na modno sceno. Znamka Chanel je izdelala luksuzno različico, ki se še danes izjemno dobro prodaja. Sledile so številne druge znamke in danes je ponudba izredno bogata. Espadrille nosijo modne blogerke po vsem svetu, trend je nosljiv in izredno uporaben.

V ŠOPING NA SHOP.ETIKETAMAGAZIN.COM
V našo spletno trgovino smo prav zaradi popularnosti in uporabnosti te obutve dodali kar nekaj različnih parov. Izbirate lahko med različicnimi barvami in modeli – popolnoma minimalističnimi, takšnimi z bleščicami, vezalkami ali v verziji sandalov.