Ena od najbolj ikončnih knjig končno prevedena v slovenščino

Ikonična knjiga končno prevedena v slovenščino!

V Veleblagovnici Nama so 8. marca 2017 na medijski predstavitvi ob slovenskem izidu knjige KAKO BITI PARIŽANKA VEDNO IN POVSOD razvajali nežnejši del medijskega sveta. Na predstavitev prevoda ene najbolj iko-ničnih knjig je bilo prisotno tudi naše uredništvo.

Navdihujoča knjiga je polna fotografij in ilustracij, prav tako je tak slovenski prevod medna-rodne uspešnice How to be Parisian Wherever you are. Avtorice knjige so Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret, Sophie Mas, ki o sebi pravijo: “Smo štiri Parižanke in dolgoletne prijateljice, ki živimo v Parizu. Smo štiri ženske z zelo različnimi življenji in osebnostmi, pa vendar nam je skupna ta francoska začimba, ki življenje spremeni v roman.”. V slovenščino je knjigo prevedla Goga Gordana Sredojević, izdana pa je bila pri Založbi Totaliteta.

V uvodnem pozdravu je predsednica uprave Name Simona Kozjek izpostavila vlogo tradicionalne veleblagovnice v srcu Ljubljane, ki je s tem dogodkom otvorila tudi oddelek blagovne znamke Morgan pozdravila prihod nove blagovne znamke MOR-GAN v veleblagovnico NAMA, urednica založbe Totaliteta Valentina Smej Novak pa je osvetlila založniški vidik knjige.

Skozi predstavitev nas je popeljala igralka Iva Krajnc oblečena v oblačila Morgan, ki je z interpretacijo odlomkov iz knjige odgovajala na iztočnice pogovora s prevajalko Gogo Gordanno Sredojević: tako smo doživeli zasanjani opis pariške melanholije (“Lahko se te poloti žalost brez razloga ali tavajoče upanje…”), doživeti dialog večernega osvajanja, prepričljivi opis pomena prijateljic, iskrene odgovore o ključ-nih kosih pariškega stila (“Ne sklepaš kompromisov med udobjem in eleganco. Hočeš oboje ali nič. Nikoli nismo videli Audrey Hepburn v copatih….”)in brezkom-prisen odrezavi odgovor, zakaj Parižanke kljub vsemu jedo slastnemaslene rogljičke (“To jim paše. Merde alors!”). Mi smo se pa okrepčali s prigrizki Perutnine Ptuj in osvežili z muškatno penino Jeruzalem Ormož. Ob knjigi so obiskovalke listale revijo Elle Slovenija, za pariško pozornost pa je poskrbel Lancome.

[easy_image_gallery]

foto: Sašo Radej